2012-03-17 15:43:14
Φωτογραφία για VirtualBox 4.1.10: δοκιμάζοντας λειτουργικά
To VirtualBox αποτελεί μια δωρεάν λύση virtualization της Oracle. Σας επιτρέπει, δηλαδή, χωρίς να αλλάξετε το hardware σας ή το λειτουργικό σας, να εγκαταστήσετε σε ένα Virtual Machine ένα λειτουργικό σύστημα για να το δοκιμάσετε. Έτσι μπορείτε, για παράδειγμα, να τρέξετε το Linux μέσα σε ένα παράθυρο των Windows.

Το VirtualBox εικονοποιεί(εξομοιώνει) έναν επεξεργαστή x86 και υποστηρίζει όλα σχεδόν τα τωρινά λειτουργικά συστήματα, όπως είναι τα Windows, Linux, Mac OS και Solaris. Η χρήση του προγράμματος είναι απλή και για έναν αρχάριο.

Το πλεονέκτημα του virtualization βρίσκεται στο ότι τα λειτουργικά που τρέχουν στα Virtual Machines δεν επηρεάζουν το σύστημα σας. Έτσι μπορείτε να πειραματιστείτε χωρίς να πειράξετε τον υπολογιστή με τον οποίο εργάζεστε.

Η έκδοση 4.1 του προγράμματος φέρνει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει την κλωνοποίηση των εικονικών υπολογιστών. Επιπλέον υπάρχουν νέα assistants για δημιουργία και αντιγραφές εικονικών σκληρών δίσκων. H έκδοση 4.1.10 χαρακτηρίζεται κυρίως από bug fixes.

Όλες τις υπόλοιπες αλλαγές της τελευταίας έκδοσης μπορείτε να τις βρείτε στο σχετικό changelog του κατασκευαστή.
pcnea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ