2012-08-19 03:46:03
Φωτογραφία για ΕΚΑΣ: Από τα 65 έτη και πάνω – Καμία περικοπή στις συντάξεις των 700 ευρώ
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο Υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά του όσον αφορά τις κοστολογημένες προτάσεις που παρέδωσε στον... Γιάννη Στουρνάρα και αφορούν τις περικοπές ύψους 5 δισ ευρώ.

Ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι ΕΚΑΣ θα πρέπει να παίρνουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος.

«Στην περίπτωση του ΕΚΑΣ ισχύουν ήδη τα αντικειμενικά, εισοδηματικά κριτήρια. Υπάρχει και βέβαια η πρόταση – σενάριο να καταβάλλεται το ΕΚΑΣ μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 65ο έτος της ηλικίας»

Τονίζει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Σας διαβεβαιώ ότι στα σενάρια που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες του υπουργείου μας δεν περιλαμβάνονται περικοπές στο μηνιαίο ύψος συντάξεων των 700 ευρώ» σημειώνει ο υπουργός εργασίας.

Ωστόσο εκφράζει την διαφωνία για τα σενάρια που θέλουν να αυξάνονται τα όρια ηλικίας καθώς εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν οφέλη από μια τέτοια απόφαση.


«Δεν βλέπω ότι κάτι τέτοιο είναι σκόπιμο, ενώ έχει και αμφίβολο αποτέλεσμα. Είναι όμως ώρα να κάτσουμε και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διορθωθούν στρεβλώσεις στο εσωτερικό τους».

Ο υπουργός εργασίας εκτιμά πως αν πολίτες βλέπουν αποτελέσματα από τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται τότε και οι αντιδράσεις τους θα είναι διαφορετικές. «Έχω την πεποίθηση ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, αλλά και όλοι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να υποστούν σκληρές θυσίες, εάν πειστούν ότι αυτές επιμερίζονται σε όλους με δίκαιο τρόπο» επισημαίνει ο Γιάννης Βρούτσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ