2012-03-17 21:14:05
Φωτογραφία για Μπαρόζο: «Κανένα κόμμα δεν θα αμφισβητήσει το μνημόνιο»
Την πεποίθησή του ότι κανένα από τα κόμματα που θα κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση την επομένη των εκλογών δεν θα θέσει σε αμφισβήτηση το μνημόνιο... εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τονίζοντας ότι η μόνη εναλλακτική στο νέο μνημόνιο θα ήταν η χρεοκοπία.

«Είμαστε βέβαιοι ότι κανένα πολιτικό κόμμα που θα κληθεί στην κυβέρνηση δεν θα δείξει την ανευθυνότητα να θέσει σε αμφισβήτηση ένα πρόγραμμα που τόσο προσεκτικά διαπραγματευτήκαμε και τώρα είναι η μόνη ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας» λέει σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AΜΠΕ, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισημαίνοντας: «σεβόμαστε πάντα την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Είναι οι Έλληνες πολίτες αυτοί που πρέπει να εκλέξουν την κυβέρνησή τους. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση που θα εκλεγεί».

Στην ερώτηση αν θα χρειαστούν νέα μέτρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν απαντά πως δεν πιστεύει κάτι τέτοιο, ωστόσο συμπλήρωσε χαμογελώντας πως δεν είναι ανάγκη «κάθε φορά που αποφασίζουμε για ένα πρόγραμμα, να μιλάμε (ταυτόχρονα) για ένα άλλο».


Χαρακτήρισε το νέο μνημόνιο «φιλόδοξο και δύσκολο», αλλά όπως τόνισε «δεν υπάρχει εναλλακτική, η εναλλακτική θα ήταν μια χρεοκοπία, θα ήταν μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα, θα ήταν μια τραγωδία».

Εκταμίευση 39,4 δισ. ευρώ

Εν τω μεταξύ σήμερα οι χώρες της ευρωζώνης, ενέκριναν και επισήμως το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μέχρι το 2014, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα, δόθηκε η εντολή στον EFSF να εκταμιεύσει την πρώτη δόση ύψους 39,4 δισ. ευρώ.

«Οι χώρες μέλη της ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα. Ολες οι απαιτούμενες εθνικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν οριστικοποιηθεί. Παράλληλα, εξουσιοδότησαν το ταμείο αρωγής τους (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποδεσμεύσει το πρώτο τμήμα του προγράμματος, δηλαδή το συνολικό ποσό των 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το νέο δάνειο, που θα καταβληθεί τμηματικά», αναφέρει ο Γιούνκερ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ