2012-03-17 22:52:03
Φωτογραφία για Παπανδρέου στο BBC. Θα ανοίξω σχολή για πολιτικούς  Το βίντεο
"Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλές δυνατότητες", είπε σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi ο Γιώργος Παπανδρέου

"Όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτές οι αλλαγές είναι επίπονες για του......... ς Έλληνες, γιατί έγιναν πολύ γρήγορα και όχι βάθος χρόνου", τόνισε, "Οι Έλληνες όμως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν μπροστά".

Επισήμανε ότι ιστορικά είναι η δεδομένη χρονική περίοδος είναι δύσκολη, αλλά αποτελεί σημείο καμπής.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το κόστος που είχαν για τον ίδιο αυτές οι αποφάσεις απάντησε:

"Κάθε μέρα πρέπει να μένεις δυνατός. Υπήρχε προσωπικό κόστος για εμένα και την οικογένειά μου, όμως από την άλλη πλευρά είχα τεράστια ευθύνη για τη χώρα".

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι τον στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν ότι πρόβλημα είναι μόνο ελληνικό και όχι ευρωπαϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική, απορρίπτοντας το γεγονός ότι επρόκειτο για "κληρονομιά".


"Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία. Είμαι δημοκρατική χώρα και τόσο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές", είπε, προσθέτοντας ότι μικρός δεν ήθελε να ασχοληθεί με τον πολιτική, όμως τα βιώματά του τον οδήγησαν. "Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική", είπε και υπογράμμισε πόσο συνέβαλε στην επιλογή του αυτή η φυλάκιση του πατέρα του.

<p>&amp;amp;amp;lt;p&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;p&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;p&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;br/&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;br/&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;"Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία", είπε σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτωντας τι θα κάνει στο μέλλον. &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;br/&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;br/&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;"Και βεβαίως θα αγωνίζομαι για τη χώρα μου για έχει τεράστιες δυνατότητες", πρόσθεσε. &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/p&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/p&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/p&amp;amp;amp;gt;</p>"Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία", είπε σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτωντας τι θα κάνει στο μέλλον.

"Και βεβαίως θα αγωνίζομαι για τη χώρα μου για έχει τεράστιες δυνατότητες", πρόσθεσε. <p>&amp;amp;amp;lt;p&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;p&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/div&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;p/&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;div style="clear: both;"/&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;div class="postmeta-secondary"&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;span class="meta_categories"&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;Posted in: &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;a rel="tag" href="http://enpatrais.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1"&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;Πολιτικα&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/a&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/p&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/p&amp;amp;amp;gt;</p>Εν Πάτραις Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ