2012-03-18 08:30:03
Φωτογραφία για ΔΝΤ:Ανάπτυξη μόνο...στα πινακάκια,εξαθλίωση στην πραγματική οικονομία
Υπάρχουν δύο οικονομίες. Ή τέλος πάντων δύο “αναγνώσεις” της οικονομίας.Αυτή των αριθμών ,των διαγραμμάτων και των στοιχείων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η άλλη που έχουμε συνηθίσει να τη λέμε “πραγματική οικονομία” ,γιατί αυτή βιώνει ο κάθε πολίτης στη καθημερινότητά του. Στην Ελλάδα τη. βιώνει ως αδιάκοπο και φρικτό βασανιστήριο.

Αυτή τη τη διπλή “ανάγνωση” που τη βλέπουμε σε πολλές χώρες -η Τουρκία είναι μία απ΄ αυτές- φαίνεται ότι θα τη ζήσουμε για τα καλά κι εδώ στην Ελλάδα! Οι αριθμοί μπορεί κάποια στιγμή να ευημερούν.Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι πολίτες θα έχουν απομείνει σ΄ αυτή τη χώρα για να μπορέσουν να τους διαβάσουν.

Δεν τα λέμε τυχαία όλα αυτά. Διαβάζοντας τους πίνακες και τα διαγράμματα που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα,βλέπεις ότι θες.Από σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ,μέχρι ...ανάπτυξη.Αν βέβαια αποδειχτούμε "υπάκουοι" και βρούμε τρόπο να πάρουμε μέτρα 14 δις!


Διαγράμματα με μπλε…γραμμούλες να εκτοξεύονται προς τα πάνω και να δείχνουν ότι το 2017 η Ελλάδα θα παρουσιάζει ανάπτυξη ανάλογη ίσως και μεγαλύτερη σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία. Ανάλογη προβλέπεται ότι θα είναι η αύξηση του ΑΕΠ της και άλλων οικονομικών μεγεθών.Το διάγραμμα που δημοσιεύουμε παραπάνω είναι ενδεικτικό. Πιο στο ίδιο κείμενο όμως υπάρχει το παρακάτω διάγραμμα που δείχνει ότι για το χρέος πρέπει να έχουμε...υπομονή για να το ξαναπάμε εκεί που ήταν το 2009!Κι αφού οι συνέπειες στην ελληνική κοινωνία θα είναι καταστροφικές,από τα συνεχή μέτρα.

Όποιος εκτός Ελλάδος δει αυτά τα στοιχεία μπορεί και να πει ότι κάτι μπορεί να προκύψει.Στην Ελλάδα που τρία χρόνια τώρα ζούμε τη σκληρή πραγματικότητα,κανείς δεν μπορεί πιστέψει το παραμικρό.

Τα μέτρα και οι περικοπές που ετοιμάζουν στον ιδιωτικό τομέα,δεν χρειάζεται να έχει κάποιος εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει ότι οδηγούν στην απόλυτη καταστροφή και στη βίαιη ανατροπή της ζωής εκατομμυρίων πολιτών. Το ευρώ στην Ελλάδα δεν βγαίνει ούτε από τη μία τσέπη να πάει στην άλλη.Κι αυτό αν υπάρχει έστω κι ένα ευρώ.

Το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν την αγωνία να παρουσιάσουν πρόοδο στην Ελλάδα. Η απάνθρωπη συνταγή που εφαρμόζουν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κι αλλού. Και μια επιτυχία στο πρώτο “πειραματόζωο” εύκολα πείθει τους υπόλοιπους “ασθενείς” που θα αναγκαστούν να υποβληθούν στην ίδια εξοντωτική αγωγή.

Η οικονομία στα …πινακάκια δυστυχώς δεν λύνει προβλήματα και το κυριότερο δεν δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Που στην Ελλάδα πλέον είναι συνυφασμένα με την ίδια την επιβίωση!

http://www.onalert.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ