2012-03-18 10:30:06
Φωτογραφία για Η προστασία της Δημοκρατίας τους μάρανε...
Πολιτικός συντάκτης δεν είμαι. Ούτε παρατρεχάμενος κάποιοι πολιτικού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την πολιτική και ΄τον τρόπο που ασκείται. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν μπορώ να έχω άποψη τότε θα πρέπει να  μου στερήσει και το δικαίωμα-καθήκον να ψηφίζω.

Και πάω τώρα στο ζουμί.

Είμαι υπερβολικός που θεωρώ παρωδία και κοροϊδία τις εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ;Παρωδία τις θεωρώ γιατί υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, όπως όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά ο Γιωργάκης (το πολιτικό του ανάστημα με κάνει να χρησιμοποιώ την κατάληξη –άκης και όχι η συνήθεια).Κοροϊδία τις θεωρώ γιατί ζητάνε από όσους ψηφίζουν να δώσουν και 2 ευρώ. Βέβαια αν υπάρχουν μαλάκες, θα μου πει κάποιος, καλά κάνουν. Πάσο. Ωστόσο η γνώμη μου δεν αλλάζει.Πάω τώρα και στο κεφάλαιο «δημοκρατία», ορμώμενος από την φωτογραφία του Βενιζέλου (ο οποίος λέγεται πώς άλλαξε το όνομα του από Τούρκογλου, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) από τα νιάτα του
. Στο βάθος υπάρχει μια αναγραφή που λέει «Σοσιαλισμός είναι δημοκρατία».Οκ, εγώ μπορεί να μην πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα αλλά οι ίδιοι οι πολιτευόμενοι του υποστηρίζουν ότι είναι.Είδαμε στην πράξη ότι ως κυβέρνηση δεν λειτούργησαν δημοκρατικά (ην μία και μοναδική φορά που ο Γιωργάκης πήγε να λειτουργήσει δημοκρατικά, άπαντες πολιτικοί και media ξεσηκώθηκαν. Αναφέρομαι στο περίφημο δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε αλλά στάθηκε αρκετό για να πέσει ο Παπανδρέου).Τώρα βλέπω το ΠΑΣΟΚ να λειτουργεί απολυταρχικά και στο θέμα των υποψηφιοτήτων. Ο Παπουτσής, ότι κι αν είναι αυτός ο τύπος, εξέφρασε την επιθυμία του να ηγηθεί το κόμματος. Ωστόσο δεν του δόθηκε το δικαίωμα γιατί δεν είχε ένα αριθμό υπογραφών που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος. Έτσι, και αφού ο Χρυσοχοΐδης έδωσε ρεσιτάλ μαλακίας («δεν είχα διαβάσει το μνημόνιο») και κάηκε μόνος του, καθαρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ο άλλος εσωκομματικός αντίπαλος.Θα μου πει τώρα κάποιος «μα έτσι λέει το καταστατικό». Μπούρδες απαντάω. Τα καταστατικά γίνονται αφενός για να τηρούνται κάποιες ισορροπίες και αφετέρου να χρησιμοποιούνται όπως βολεύει το καθένα. Ξέρω εγώ αν δεν κινήθηκαν κάποιοι παρασκηνιακά ώστε να αποτρέψουν τους υποστηρικτές του Παπουτσή να υπογράψουν; Δεν ξέρω.Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν θα τους ήταν και τίποτα να πάνε σε εκλογές με δύο υποψήφιους. Αλλά φαίνεται ότι φοβήθηκαν την έκπληξη.Αυτοί οι άνθρωποι που λειτουργούν εντελώς χουντικά τα βάζουν με τα νέα παιδιά που τους μουτζώνουν στις παρελάσεις και το λαό διαμαρτύρεται ακόμα και στις εθνικές επετείους, ξεχνώντας ότι η ουσία τους είναι να κρατούν τη μνήμη ζωντανή. Και οι αντιδράσεις δείχνουν ότι ο λαός, ή έστω ένα μέρος του, ακόμα θυμάται.Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Αυτοί οι τύποι που λυμαίνονται την εξουσία σήμερα και κάποτε φώναζαν "ψωμί, παιδεία ελευθερία" (λες και προειδοποιύσαν τι θα καταργούσαν όταν έπαιρνα τα ηνία) έχουν κάνει τον Παπαδόπουλο να έχει αράξει σε μια γωνιά του άλλου κόσμου και να ξεκαρδίζεται στα γέλια.

IPanic - Web Magazine

http://www.ipanic.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι «καραβιές» της απελπισίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι «καραβιές» της απελπισίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ