2012-03-18 11:15:02
Φωτογραφία για Παράθυρο απολύσεων στο δημόσιο από Τόμσεν
Ανοιχτό αφήνει ο Πόουλ Τόμσεν το ενδεχόμενο των απολύσεων στον δημόσιο τομέα διερωτώμενος πως «αν υπάρχουν τμήματα του δημοσίου τομέα με υπεράριθμο προσωπικό ή τμήματα τα οποία παράγουν υπηρεσίες που δεν είναι πια αναγκαίες γιατί θα πρέπει να υποχρεώνεται ο φορολογούμενος να συνεχίσει να πληρώνει υπηρεσίες εργαζομένων που είναι περιττές;».

 Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα υπερασπίζεται τις περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα λέγοντας πως «η μη προσαρμογή των μισθών είναι ο κύριος λόγος για την υψηλή ανεργία», ενώ τονίζει πως αν οι μεταρρυθμίσεις πετύχουν δεν θα υπάρχει λόγος για νέες παρεμβάσεις στους μισθούς.

 Ο κ. Τόμσεν επισημαίνει την ανάγκη αναζωογόνησης των μεταρρυθμίσεων και δηλώνει πως αν αυτό δεν συμβεί τότε το πρόγραμμα θα αποτύχει. «Όσοι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο πλανώνται οικτρά» τονίζει στη συνέντευξή του κάνοντας λόγο για ένα καλό ξεκίνημα που όμως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ