2012-03-18 11:58:04
Φωτογραφία για Οι Πυρκαγιές στην Ήπειρο Ξεσπάνε για Εθνικούς Λόγους ;..
Χθες σε μια μαραθώνια σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της πολίτικης προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων , ακούστηκαν πολλές γνώμες για την προστασία του νόμου Ιωαννίνων εξ οψη της νεας αντιπυρικής περιόδου.. ήταν μια χρήσιμη σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Ιωαννίνων αλλα και της Ηπείρου, αφού πέρσι μονο στο νομό Ιωαννίνων ξέσπασαν 800 πυρκαγιές, όπου και κατεστράφησαν χιλιάδες στρέμματα .

Βέβαια εκτός του θέματος που προκάλεσε αίσθηση αφου ακούστηκε απο στόμα υψηλόβαθμου στελέχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας.. το βάρος έπεσε και στους δήμους του νομού όπου πρέπει να περιφρουρήσουν τις χωματερές τους στην φετινή καλοκαιρινή περίοδο..

Όμως οπως είπαμε αίσθηση εκανε η αναφορά ενος υψηλόβαθμου στελέχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας..

οτι ''Φωτιές ξεσπάνε και για Εθνικούς Λόγους.''

..αλήθεια τη εννοούσε στην πραγματικότητα ο κύριος Πύραρχος ,και ποιοι είναι οι λόγοι όπου στην Ήπειρο ξεσπάνε, σε δεκάδες οι πυρκαγιές για Εθνικούς Λόγους ;... ήταν ή οχι μια σοβαρή δήλωση αυτή ; ..


Και ήταν μια δήλωση που ακούστηκε απο ολα τα τοπικά κανάλια χθες.. και να δούμε ποιος θα μπορέσει να την σβήσει ..

Και το κυριότερο και ανησυχητικό , μαζι με ολα τα παραπάνω ειναι, οτι στην φετινή αντιπυρική περίοδο στα Γιάννενα αλλά και γενικότερα στην Ήπειρο, έρχεται να προστεθεί και το οτι ΔΕΝ θα υπάρχει το στην φετινή αντιπυρική περίοδο , το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο Eρισκον..

Να δούνε λοιπόν τα Αρμόδια Υπουργεία πως θα πράξουν απο την μεριά τους και πως θα προστατεύσουν το Νόμο Ιωαννίνων... που με τέτοια ακούσματα το μόνο που κάνουν, και ανέξοδα μάλιστα... ειναι να δίνουν τροφή στις ορέξεις τέτοιων τρομακτικών σεναρίων για το Νόμο μας, οπως επίσης και τις ευρύτερες ακριτικές περιοχές της Ηπείρου..

Το ελικόπτερο ερισκον πέρσι ηταν αυτο που αποσόβησε πολλές πυρκαγιές , και κατέσβησε ακόμα περισσότερες πύρινες εστίες, αλλά ακόμα δεν είχαμε και ανθρωπινά θύματα..

Tέτοια ακούνε εδώ οι εγκάθετοι , και τρίβουν τα χερια τους για την φετινή περίοδο..

metsovitis.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ