2012-03-18 12:30:05
Φωτογραφία για Γιγαντιαίο κέντρο κατασκόπων υπό κατασκευή στην αμερικανική έρημο
Στη μικρή πόλη του Bluffdale, βαθιά σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στη Γιούτα, στη καρδιά της χώρας των Μορμόνων, η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατασκευάζει το μεγαλύτερο κέντρο για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Αυτό το φυλασσόμενο κέντρο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2013. Η NSA έχει δαπανήσει 2 δισ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, που θα αποτελείται από τέσσερις αίθουσες οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους διακομιστές του αλλά και από ένα κτίριο για την τεχνική υποστήριξη και διαχείριση του χώρου.

Ο στόχος αυτής της Βαβέλ είναι να συλλάβει, να αποκωδικοποιεί και αναλύσει δεδομένα από τις σημερινές διαδικτυακές επικοινωνίες (e-mail, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αναζητήσεις της Google), αλλά και άλλους τύπους προσωπικών δεδομένων (τιμολόγια στάθμευσης, τα δρομολόγια ταξιδιών, ψώνια σε βιβλιοπωλεία) και δεδομένα από το Ίντερνετ.

Για να αποκωδικοποιήσουν τα δεδομένα που συλλέγονται και για την προστασία τους, η NSA συνεργάζεται με έναν υπερυπολογιστή που βρίσκεται στο το κέντρο της Bluffdale.

Η NSA θα ήθελε να ξεκινήσει τη δημιουργία ενός υπολογιστή ικανού να συντονίζει τη συλλογή, την ανάγνωση και την ταξινόμηση αυτών των δισεκατομμυρίων των δεδομένων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2018. GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αδυνατω
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αδυνατω
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ