2012-03-18 12:40:03
Φωτογραφία για Άφαντος ο δολοφόνος 3 ένστολων αλεξιπτωτιστών στη Γαλλία
Η γαλλική αστυνομία συνέχισε και χθες, με εντατικό ρυθμό τις έρευνές της για να εντοπιστεί ο δράστης τριών «εν ψυχρώ» δολοφονιών ένστολων αλεξιπτωτιστών - στις βάσεις Τουλούζης, Μοντομπάν -, οι οποίες έγιναν με το φως της ημέρας. Τα θύματα πυροβολήθηκαν όλα στο κεφάλι. Ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα και έφερε κάσκα.

Την ταυτότητα του δράστη, το κίνητρό του, δεν μπορεί μέχρις ώρας να αποκαλύψει κάποιο νεότερο σημαντικό στοιχείο, που συγχρόνως θα βοηθούσε πολύ ώστε να μην υπάρξει συνέχεια της δράσης του, δήλωσε ανωνύμως μια πηγή της αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι «τεράστιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί, ώστε να σημειωθεί πρόοδος των ερευνών με στόχο τον εντοπισμό του δράστη», που διέφυγε χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

«Ο δολοφόνος γνωρίζει πού να πυροβολήσει, για να προκαλέσει θάνατο, γνωρίζει τα όπλα, έχει αυτοπεποίθηση», πρόσθεσε άλλη αστυνομική πηγή.


Έχει βρεθεί χωρίς να φέρει κανένα δακτυλικό αποτύπωμα το πυροβόλο όπλο, με το οποίο έγιναν και οι 3 δολοφονίες των ενστόλων.

Ένας τέταρτος αλεξιπτωτιστής, βαριά τραυματισμένος, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε ένα νοσοκομείο της Τουλούζης. Πυροβολήθηκε στη βάση του Μοντομπάν, επιχειρώντας να απομακρυνθεί.

Στο Μοντομπάν δόθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση η άδεια, επί του παρόντος οι ένστολοι να μη φορούν τις στολές τους «εκτός υπηρεσίας».

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα εξής τρία ενδεχόμενα : 1. ο δολοφόνος να σκοτώνει κατ' επιλογή βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιώτες. 2. Να είναι ανισόρροπος και να εχθρεύεται, γενικώς, τους στρατιωτικούς. 3. Να υπηρετεί και να προχώρησε, εμφορούμενος από πάθος για εκδίκηση, στο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι 10 πιο συνηθισμένες φοβίες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι 10 πιο συνηθισμένες φοβίες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ