2012-08-29 03:02:03
Φωτογραφία για Ρέσλερ: Δεν πρέπει να υπάρχουν παροχές χωρίς αντιπαροχές
Έκκληση για τη διάσωση του ευρώ απηύθυνε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Φ.Ρέσλερ αν και ζήτησε συνέπεια από τα κράτη στην εφαρμογή των κανόνων.

Στην ομιλία του κατά τη δεύτερη μέρα της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν παροχές χωρίς αντιπαροχές, για να μπορέσουν τα κράτη που διέρχονται κρίση να σταθούν ξανά στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις. Αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αξιοπιστία της ευρωζώνης».

Μιλώντας στην ίδια διάσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε χαρακτήρισε «αντιπατριωτική» την αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργούν ορισμένοι στην χώρα, υπονοώντας τις δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). Πιο συγκεκριμένα ο Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι η οικονομία, ειδικά στη νότια Γερμανία, εξαρτάται τόσο πολύ από τις εξαγωγές, ώστε «θα ήταν αντιπατριωτικό να πηγαίνει κανείς κόντρα στα συμφέροντα του τόπου του, αν π.χ. στη Βαυαρία πιστεύει ότι μπορεί να καταργήσει την Ευρώπη ή να επιτρέψει τη φθορά της Ευρώπης».

Διευκρίνισε πάντως ότι παραμένει αντίθετος στην ιδέα της αμοιβαιοποίησης των χρεών των ευρωπαϊκών κρατών και βεβαίως στην προοπτική περαιτέρω επιβάρυνσης της Γερμανίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ