2012-08-31 19:30:05
Φωτογραφία για Καμία χώρα δεν είναι δυνατόν να γλιτώσει από την κρίση
«Εξαιρετικής σοβαρότητας» χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας μάλιστα ότι... καμία χώρα δεν είναι δυνατόν να γλιτώσει από αυτήν.

«Το καθήκον μου είναι να πω την αλήθεια στους Γάλλους. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης εξαιρετικής σοβαρότητας, μιας μακράς κρίσης, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερα από τέσσερα χρόνια και από την οποία καμία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, ακόμη και τις αναδυόμενες, δεν είναι δυνατό εφεξής να γλιτώσει», υπογράμμισε ο Ολάντ, σε ομιλία του στο Σαλόν-εν-Σαμπάν, στην ανατολική Γαλλία.

«Η ανάπτυξη επιβραδύνεται παντού και οι τιμές των πρώτων υλών, των δημητριακών λόγω επίσης κλιματικών αιτιών, όπως και κερδοσκοπικών, αλλά και του πετρελαίου», αυξάνονται σημαντικά, πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν ωφελούν οι αναφορές στις «χθεσινές και τις προχθεσινές ευθύνες», αναφερόμενος στην πολιτική του προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί. «Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για να κρίνουμε το παρελθόν, αλλά μόνον για να δράσουμε ήδη από σήμερα ώστε να προετοιμάσουμε το μέλλον», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πήρε τα ηνία της χώρας το Μάιο «έχοντας απόλυτη επίγνωση της υπόθεσης».

Η δημοτικότητα του Ολάντ έχει σημειώσει σημαντική πτώση, με φόντο την επιδεινούμενη κρίση. Ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε το όριο των 3 εκατομμυρίων τον Αύγουστο και πολλοί είτε πρόσκεινται στη δεξιά είτε στην αριστερά, πιέζουν την κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ