2012-08-31 21:37:02
Φωτογραφία για Αυστρία: Οι Έλληνες εργάστηκαν σκληρά το καλοκαίρι
Επαίνους στην Ελλάδα για την επίτευξη προόδου, απονέμει ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, με σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Ομπερεστεραιχισε Νάχριχτεν», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «γνωρίζει ότι οι Έλληνες αξιοποίησαν εντατικά το καλοκαίρι, εργαζόμενοι σκληρά». Ο ίδιος βρέθηκε επίσημα στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου, όπου ο πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί τον διαβεβαίωσαν αξιόπιστα ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως πρέπει να παρουσιάσουν αποτελέσματα και πως δεν πρόκειται πλέον για σχέδια αλλά για χειροπιαστά αποτελέσματα, κάτι που ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατονομάζει «οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Απαντώντας σε ερώτηση, για την καθυστέρηση της έκθεσης της τρόικας, επισημαίνει πως κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα ήταν χρήσιμο στην ανάλυση της τρόικας, να μην αναφέρονται μόνον τα μέτρα που λαμβάνονται, αλλά και τα αποτελέσματά τους.


Σύμφωνα με τον κ. Χαν, μια αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν επιτυγχάνεται από τη μια ημέρα στην άλλη, ωστόσο οι Έλληνες, όπως λέει, διαθέτουν από τα τέλη Μαρτίου ένα κατάλληλο σύστημα ηλεκτρονικής επεξεργασίας που δημιουργεί τη βάση για την είσπραξη φόρων.

Αναφέρει επίσης ως παράδειγμα, αξιοποίησης από τους Έλληνες του καλοκαιριού, πως αυτοί προχώρησαν στο κλείσιμο μιας σειράς από υπηρεσίες που δεν είχαν καμιά αποστολή.

Ο κ. Χαν, επικρίνοντας όσους πρεσβεύουν, πως για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μεταβούν εκεί και να αναλάβουν τα πάντα, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «Αυτό δεν το θέλουμε και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Η Ομάδα Δράσης μπορεί να βοηθήσει. Σε τελική ανάλυση όμως οι εκλεγμένοι από το λαό είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις σε μια δημοκρατική χώρα».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ