2012-08-31 21:53:22
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο απειλεί να μηνύσει τον συγγραφέα του «Νο Easy Day»
Το αμερικανικό Πεντάγωνο απείλησε να αναλάβει κάθε νομική δράση εναντίον του συγγραφέα και πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEAL) των ΗΠΑ για το υπό έκδοση βιβλίο σχετικά με τη στρατιωτική επιδρομή στο καταφύγιο του αρχηγού της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απείλησε ταυτόχρονα να ασκηθεί δίωξη και εναντίον «όλων εκείνων που ενεργούν σε συνεννόηση μαζί του», δήλωσε ο επικεφαλής δικηγόρος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζεχ Τζόνσον.

Το Πεντάγωνο κατηγορεί τον συγγραφέα του βιβλίου ότι παραβίασε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας καταγράφοντας και καταμαρτυρώντας την ιστορία της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχε.

Διαβάστε περισσότερα Ο Τζ.Τζόνσον ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας «προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα εναντίον του συγγραφέα και εναντίον όλων εκείνων που ενεργούν σε συνεννόηση μαζί του» σε μια επιστολή που ήρθε στον κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Reuters.

«Περαιτέρω δημόσια προβολή και διάδοση του βιβλίου σας θα επιδεινώσει την παραβίαση των συμφωνιών» αναφέρει η επιστολή του Αμερικανικού Πενταγώνου προς τον συγγραφέα.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=472690
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ