2012-09-01 02:07:04
Φωτογραφία για Α. Σαμαράς: «Ευαγγέλιο η προγραμματική συμφωνία»
Αμεσα αποτελέσματα ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου επαναλαμβάνοντας... τη θέση του τόσο για την αναγκαιότητα των μέτρων, αλλά και για το γεγονός ότι αυτά θα είναι τα τελευταία και θα συνοδευτούν με πολιτική ανάπτυξης.

«Οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι δύσκολες, δυσάρεστες, επώδυνες, αλλά αναγκαίες. Είναι όμως οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».

Ξεκαθάρισε πως «το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση και θα έχει περιοριστεί η ανεργία και τα λουκέτα» και ήταν σαφής τονίζοντας πως «η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ». Για μια ακόμα φορά πάντως κατηγόρησε όσους επιδιώκουν με τη στάση τους την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης και της αλλαγής του κλίματος.


Εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και όπως στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, έτσι και σήμερα δεν τον κατονόμασε: «Το λόμπι της δραχμής είναι πράγματι ισχυρό εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά έχασε την πρώτη μεγάλη μάχη. Τώρα υπάρχει και το λόμπι των συμμάχων της Ελλάδας», τόνισε. Απευθύνθηκε και στους κυβερνητικούς εταίρους λέγοντας πως: «η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, Οδικός χάρτης αυτής της κυβέρνησης είναι η προγραμματική συμφωνία η οποία είναι ευαγγέλιο και θα εφαρμοστεί πλήρως στα τέσσερα χρόνια».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου όχι μόνο να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο, αλλά και για να βρουν τρόπους και να κάνουν προτάσεις ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου, μια και πια... «το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκαλο» όπως χαρακτηριστικά τους είπε σε ότι αφορά την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ήταν η συμπλήρωση των θέσεων στην ηγεσία του δικαστικού σώματος. Ετσι πρόεδρος του ΣτΕ ορίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ενώ με βάση την επετηρίδα προχώρησε ο διορισμός των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και ο ορισμός της αντιπροέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ