2012-09-01 23:21:48
Φωτογραφία για Ξάνθη: Εγκαίρως φέτος τα σχολικά βιβλία!
Στην ώρα τους έφτασαν φέτος τα βιβλία στις σχολικές μονάδες της Ξάνθης, με το σύνολο αυτών να βρίσκεται ήδη εντός των κτηρίων των σχολειών περιμένοντας το άκουσμα του πρώτου κουδουνιού ώστε να διανεμηθεί στους μαθητές.

Παρά το γεγονός πως η περσινή χρονιά είχε στιγματιστεί αρνητικότατα από την απουσία των σχολικών βιβλίων και την αντικατάστασή τους από φωτοτυπίες, φέτος τα σχολικά εγχειρίδια έφτασαν εγκαίρως στην πόλη της Ξάνθης και από εκεί διανεμήθηκαν, ήδη στο σύνολό τους, στα σχολεία.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό ωστόσο αναμένεται να αποτελέσουν το βασικό λειτουργικό πρόβλημα των σχολείων της Π.Ε. Ξάνθης, καθώς το χρόνιο καρκίνωμα της δημόσιας παιδείας που ακούει στο όνομα κενά εκπαιδευτικώνδεν φαίνεται να έχει γιατρευτεί. Άμεσα τις επόμενες ημέρες αναμένεται το νέο κύμα αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που θα επιφέρει ανακατατάξεις στη δομή και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και ως εκ τούτου δεν είναι ακόμη εφικτό το να προσδιοριστεί το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργηθεί.

Παράλληλα, προς το παρόν και μέχρι και τα Χριστούγεννα οι σχολικές μονάδες της Ξάνθης, στο σύνολό τους, έχουν εφοδιαστεί με πετρέλαιο θέρμανσης γεγονός που σημαίνει πως άμεσα δεν θα εμφανιστούν προβλήματα με τη θέρμανση των μαθητών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτά να προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ