2012-03-18 17:10:02
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση για το ελληνικό el classico [ΒΙΝΤΕΟ]
Οι τελευταίες εξελίξεις

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μίλησε ούτε χθες στους παίκτες του για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Δεν το έκανε άλλωστε σε καμία μέρα της εβδομάδας που ακολούθησε μετά την ήττα από την ΑΕΚ, θέλοντας να τους αποφορτίσει και να τους αφήσει να ηρεμήσουν, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να δουλέψουν όσο πιο σκληρά μπορούν πριν από τη «μητέρα των μαχών».

Στις προπονήσεις του τελευταίου τριημέρου ο Πορτογάλος είδε αυτά που ήθελε. Είδε μάχες επί μαχών, είδε τον τσαμπουκά, είδε το πάθος που έλειπε από το «τριφύλλι» στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κι αυτό αν μη τι άλλο τον χαροποίησε πολύ.

Ακόμη κι αν δεν μπορεί να παρατάξει την καλύτερη ενδεκάδα του (ελλείψει Λέτο και Μπουμσόνγκ),

ακόμη κι αν τα δεδομένα είναι σε βάρος του Παναθηναϊκού, ο ίδιος εκτιμά πως το παιχνίδι είναι ακόμη στα πόδια τους. Κι αυτό ακριβώς σκοπεύει να επισημάνει με μία ακόμη «πύρινη» ομιλία, από αυτές που συνηθίζει πριν από τέτοια παιχνίδια.


Εκεί που οι άντρες ξεχωρίζουν από τα παιδιά... Αυτή η στιγμή ήρθε τώρα για τον Καρνέζη, τον Μαρίνο, τον Σαριέγκι, τον Καντέ (ή τον Μπιάρσμιρ), τον Σπυρόπουλο, τον Σιμάο, τον Κατσουράνη, τον Βιτόλο, τον Ζέκα, τον Κουίνσι και τον Χριστοδουλόπουλο. Η πιο μεγάλη ώρα (τους) είναι τώρα Φερέιρα: Αλλο σύστημα, ίδια φιλοσοφία

Ο Πορτογάλος τεχνικός αφήνει στην άκρη το 4-4-1-1, επιλέγοντας το 4-3-3, προκειμένου να οχυρώσει το κέντρο του «τριφυλλιού». Η φιλοσοφία, ωστόσο, των «πρασίνων» δεν αλλάζει, με τον Φερέιρα να ζητάει από τους παίκτες του ένα δυνατό ξεκίνημα για να φέρει από νωρίς τον Ολυμπιακό σε συνθήκες πίεσης.

Με επιθετική φιλοσοφία ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός καλείται να φέρει απόψε εις πέρας ίσως την πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του στο φετινό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ενα ντέρμπι που βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά τεσσάρων πόντων και με νίκη η ομάδα του λιμανιού μπορεί ουσιαστικά να πανηγυρίζει για την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ με επιθετικούς προσανατολισμούς έχοντας στο μυαλό μόνο τη νίκη, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας. Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Βαλβέρδε φαίνεται να επιλέγει τον Μακούν σε ρόλο οργανωτή, παρά το ότι ο Ιμπαγάσα είναι στην αποστολή, ίσως γιατί ο Αργεντινός δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, αλλά σίγουρα είναι πρόβλημα η απουσία του Τοροσίδη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει και η πιθανότητα να μείνει ο Τζιμπούρ στον πάγκο, να παίξει ο Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης και ο Αμπντούν στο αριστερό άκρο.

Αναγκαστικές αλλαγές από Βαλβέρδε

Ο Βαλβέρδε είναι αναγκασμένος να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα, καθώς θ' απουσιάσει ο Τοροσίδης ενώ και ο Ιμπαγάσα δεν είναι 100% έτοιμος, με αποτέλεσμα ο Ισπανός τεχνικός ν' αφήνει εκτός βασικής ενδεκάδας τον Αργεντινό μέσο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζει η φιλοσοφία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζέκα, Σιμάο, Κατσουράνης, Βιτόλο, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Χολέμπας, Μοντέστο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Μακούν, Ορμπάιθ, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Φουστέρ.

*με πληροφορίες από sport24, centragoal
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ