2012-03-18 17:12:02
Φωτογραφία για Σαρωτικοί έλεγχοι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία
Το ΣΔΟΕ βάζει στο στόχαστρο τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου... Η χαλάρωση, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην έκδοση αποδείξεων, κυρίως στον τομέα της εστίασης, έχει χτυπήσει νέο καμπανάκι στις ελεγκτικές αρχές. Όλο και περισσότερα εστιατόρια και ξενοδοχεία «ξεχνούν» να κόψουν το απαραίτητο χαρτάκι, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να βρίσκεται στα ύψη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το ΣΔΟΕ αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες σε σαρωτικούς ελέγχους. Τα κλιμάκια του Σώματος έχουν ήδη στοχοποιήσει πάνω από 25.000 τέτοιες επιχειρήσεις. Το βασικό μέλημα είναι να βρουν περιπτώσεις, όπου οι επιτήδειοι δεν αποδίδουν Φ.Π.Α.

Στον αριθμό αυτό εντάσσονται και εμπορικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στον τουρισμό. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποιο από τα γνωστά προβλήματα του TAXIS, οι ράμπο του ΣΔΟΕ θα έχουν στην διάθεσή τους και τα στοιχεία από το Elenxis, το οποίο θα τους βοηθά να βεβαιώνουν χωρίς καθυστέρηση πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Πέραν της απόδοσης ή όχι του φόρου προστιθέμενης αξίας, οι ελεγκτές θα αναζητήσουν και το τι γίνεται με την καταβολή από τις επιχειρήσεις και άλλων παρακρατούμενων φόρων.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέο ζευγάρι στο Χόλυγουντ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέο ζευγάρι στο Χόλυγουντ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ