2012-09-02 05:03:03
Φωτογραφία για Τι έκανε ο Πούτιν στη μονή Ιβήρων, του Αγ. Όρους
Με βυζαντινή ευσέβεια και σεμνότητα τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμήρ Πούτιν στη μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους... την οποία επισκέφθηκε ινκόγνιτο στην αρχή της εβδομάδος.

Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν έγινε με άκρα μυστικότητα και κάτω από ιδιαιτέρως αυστηράμέτρα ασφαλείας αποκλειστικά για να κάνει το θρησκευτικό καθήκον του. Να θυμίσουμε ότι στις 28 Αυγούστου τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο στο Άγιον Όρος, στα Ιεροσόλυμα, στη Ρωσία, στη Σερβία, καθώς και όπου ακολουθείται το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος παρακολούθησε τις ακολουθίες, τους εσπερινούς και τις ολονυκτίες και συνομίλησε με τους μοναχούς. Όπως μας μετέφεραν αξιόπιστες πηγές, ο κ. Βλαντιμήρ Πούτιναναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέει τον ελληνικό και τον ρωσικό λαό χάρη στηνΟρθοδοξία, κάτι το οποίο είχε εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Αυτή είναι μια παράμετρος την οποία θυμάται ο Ρώσος Πρόεδρος και πέρα από τον προσωπικό χαρακτήρα της επισήμανσης αυτής, η εκτίμηση αυτή θα μπορούσε να έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και να φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο χώρες. Ωστόσο, ορισμένοι από το αποκαλούμενο «πολιτικό σύστημα» περί άλλα τυρβάζουν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ