2012-09-02 11:24:05
Φωτογραφία για Τα τραγικά αδιέξοδα του Τουρκικού Στρατού ενώ ο Ερντογάν απαιτεί εισβολή στην Συρία
Η όξυνση των αντιθέσεων σε όλη την Ανατολή Μεσόγειο δημιουργούν ένα καινούργιο περιβάλλον, με εντελώς αντιφατικά χαρακτηριστικά που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους σημαντικότερους παίκτες της περιοχής. Σε ιδιόμορφα, δύσκολη θέση βρίσκεται η Τουρκία, ακριβώς την στιγμή που θεωρητικά βρισκόταν στην κορυφή της οικονομικής και πολιτικής της επιτυχίας, διεκδικώντας την κατοχύρωση ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου.

Παρά το γεγονός ότι οι εθνικιστικές και μιλιταριστικές φωνές στην Ελλάδα, για τους δικούς τους λόγους, μιλούν για τεράστιους «εθνικούς κινδύνους» απαιτώντας αγορές όπλων και «εθνική ενότητα», ενώ προβάλλουν τους κινδύνους για την «εδαφική ακεραιότητα», σφυρίζοντας αδιάφορα όταν Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης πουλούν νησιά και μακελεύουν εργασιακά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Ολόκληρη η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας περί «μηδενικών εχθρών» έχει αποτύχει οικτρά. Ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν και το σύνολο του αστικού κατεστημένου απαιτούν εισβολή στη Συρία και κατοχή τμήματος αυτής με πρόσχημα την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος που δημιουργεί η κλιμάκωση του εμφυλίου, ο Τουρκικός στρατός δε μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και τον κρατικό έλεγχο τεράστιου τμήματος της χώρας.


Τα χτυπήματα από τους αντάρτες του ΡΚΚ είναι συνεχή, η στήριξη που έχουν είναι πρωτόγνωρη και κανείς αναλυτής δεν ισχυρίζεται ότι προέρχεται μόνο από την Συρία, αλλά θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση και από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που από φίλοι της Τουρκίας έγιναν αίφνης ισχυροί ανταγωνιστές!

Οι αντάρτες επιτίθενται σε πόλεις, ελέγχουν περάσματα, δημιουργούν εμπόδια στον εφοδιασμό του Τουρκικού στρατού, προκαλούν ισχυρά πλήγματα στον τομέα ενέργειας. Οι Τούρκοι στρατιώτες μοιάζουν φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τα φυλάκια τους. Σε χαρακτηριστικό επεισόδιο, οι αντάρτες της Κουρδικής οργάνωσης επιτέθηκαν στο ίδιο φυλάκιο Ομούρλου της πόλης Χακάρι με διαφορά 24 ωρών παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις! Στην πρώτη επίθεση είχε σκοτωθεί ένας στρατιώτης και είχαν τραυματιστεί άλλοι 5.

Σύμφωνα με το Kουρδικό Πρακτορείο Φιράτ (30/8/2012), αναφέρεται πως ο διοικητής του φυλακίου Καγιαλάρ που υπάγεται στο τάγμα του Τέκελι στο Σέμντινλι του νομού Χακάρι, λιποτάκτησε όταν έμαθε πως πρόκειται να γίνει επίθεση στο φυλάκιο από το ΡΚΚ, κατά την επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα, που άρχισε στις 15 Αυγούστου 1984. Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό, ενώ ανακοινώθηκε πως ο τουρκικός στρατός έστειλε στην θέση του έναν λοχαγό. Δεν είναι γνωστή η μοίρα του διοικητή.

Το εν λόγω φυλάκιο βρίσκεται στην περιοχή Σεχιντάν στα σύνορα Ιράν και Τουρκίας. Την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση και ο στρατός προσπαθούν να κρύψουν το μέγεθος των συγκρούσεων και τις απώλειες τους, οι αντάρτες διευρύνουν στο Χακάρι τις περιοχές τις οποίες ελέγχουν. Από τις 23 Ιουλίου, μια ζώνη στο Σέμντινλι, στην Τσουκούρτζα από τις 4 Αυγούστου και κάποιες περιοχές στο Χακάρι από τις 16 Αυγούστου, είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπως καταγράφει η αρθρογραφία.

Όμως οι επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών δεν έχουν σταματημό. Αυτή τη φορά οι αντάρτες επιτέθηκαν σε τρένο και αργότερα σε φάλαγγα του τουρκικού στρατού. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην περιοχή Σαράϊ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι αντάρτες είχαν τοποθετήσει νάρκη στο σιδηρόδρομο η οποία εξερράγη μόλις πέρασε η εμπορική αμαξοστοιχία. Προκλήθηκε μεγάλη υλική ζημιά στο σημείο. Στην περιοχή ξεκίνησε για βοήθεια μια μεγάλη μονάδα του τουρκικού στρατού που μόλις πλησίασε στη σημείο της έκρηξης οι αντάρτες ενεργοποίησαν έναν άλλον εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 4 τούρκοι στρατιώτες. Καταστράφηκαν όλα τα στρατιωτικά οχήματα. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των δραστών χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ»!

Ο πρόεδρος του φιλο-κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP)Σελαχατίν Nτεμίρτας επιμένει στην άποψη του πως πολλά σημεία στη Νοτιοανατολική Τουρκία σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων ελέγχεται από το PKK.

Ο Ντεμίρτας στη συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Taraf αναφέρει πως «στην Νοτιοανατολική Τουρκία εκεί που μας λένε πως γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν συμβαίνει τίποτα. Γίνονται μόνο βομβαρδισμοί από τον αέρα. Δεν υπάρχουν μπλόκα του στρατού, τους δρόμους τους ελέγχει το PKK. H αλήθεια αποκρύπτεται από την κοινή γνώμη». Και συνεχίζει: "Tις τελευταίες 45 μέρες την περιοχή ανάμεσα Σεμντίνλι-Τσουκούρτζα μια περιοχή 400 τετρ. χιλιομέτρων είναι υπό τον έλεγχο του PKK. Όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι ελέγχονται από την οργάνωση» και επισημαίνει «Από την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων ο στρατός αποσύρθηκε. Κλείστηκε στα φυλάκια και στα στρατόπεδα. Αυτό δεν σημαίνει πως το PKK νίκησε τον τουρκικό στρατό. Αυτό δεν είναι δυνατόν όπως δεν είναι δυνατόν ο τουρκικός στρατός να νικήσει το PKK".

Ο Ντεμίρτας τοποθετούμενος στο Κοινοβούλιο ισχυρίστηκε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν πραγματοποιούν καν στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως ανακοινώνονται. "Το PKK ελέγχει την περιοχή εντός Τουρκίας από το Σεμντίνλι μέχρι την περιοχή Τσουκούρτζα σε μια ακτίνα 300-400 χιλιομέτρων. Ο στρατός το μόνο που μπορεί να κάνει να προμηθεύει τα φυλάκια με ελικόπτερα. Οι δρόμοι, δηλαδή η ξηρά είναι στον έλεγχο του PKK."Ο πρόεδρος του BDP προκαλεί τους πολιτικούς και δηλώνει «αν υπάρχει κάποιο μέλος της κυβέρνησης που δε πιστεύει τα λόγια μου, ας πάμε στην περιοχή να δούμε ποιος ελέγχει τους δρόμους. Ο στρατός ή το PKK."

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ούτε η τουρκική κυβέρνηση αλλά ούτε και ο τουρκικός Στρατός δεν εξέδωσαν ανακοίνωση για να απαντήσουν στα λεγόμενα του Ντεμίρτας, γεγονός που δείχνει πως ο Κούρδος πρόεδρος του BDP λέει αλήθειες.

Τελικά, η Τουρκία είναι ένα ακόμη καπιταλιστικό κράτος που απειλείται με συρρίκνωση ως αποτέλεσμα του Μεγαλοϊδεατισμού της.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ