2012-09-02 15:11:04
Φωτογραφία για Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με εκπροσώπους των πολυτέκνων
από το Γραφείο Τύπου

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η οικονομική αντοχή αλλά και ο αφελληνισμός της χώρας «Καμία περαιτέρω περικοπή στους πολύτεκνους δεν μπορεί να γίνει δεκτή» τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας και τ.Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολυτεκνικών οργανώσεων, τασσόμενος αναφανδόν στο πλευρό τους και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους.

Ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε πως οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες έχουν ήδη επωμιστεί πολύ μεγάλο βάρος και κάθε επιπλέον περικοπή οδηγεί αυτές τις οικογένειες σε πλήρη εξαθλίωση.

«Δεν είναι απλά παράλογο και αντικοινωνικό, είναι αντεθνικό, η 3η πιο γερασμένη χώρα του κόσμου, της οποίας ο πληθυσμός κατά 20% είναι άνω των 65 ετών, να μην προστατεύεται και να μην διαφυλάσσεται από την Πολιτεία ως κόρη οφθαλμού. Η Ελλάδα, αντί να στέλνει μήνυμα προς τις νέες οικογένειες να τεκνοποιούν, τους στέλνει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα. Το ζητούμενο λοιπόν, δεν είναι μόνο η οικονομική αντοχή των Ελλήνων αλλά και ο.. αφελληνισμός της χώρας, που είτε άμυαλα, είτε και με σκοπιμότητα, προωθείται από πολλά και διάφορα κέντρα» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.


Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής σημείωσε πως προσωπικά, θα ταχθεί ενάντια σε κάθε μέτρο νέας περικοπής των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως διαχρονικά έχει κάνει μέχρι τώρα, υπογραμμίζοντας πως τα 44 ευρώ που παίρνει η πολύτεκνη μητέρα για κάθε παιδί έως 23 ετών είναι ήδη ένα πενιχρό βοήθημα, το οποίο δεν μπορεί να πάει παρακάτω ή να υπόκειται σε… εξαθλιωμένα εισοδηματικά κριτήρια των 5.000 ή 10.000 ευρώ, που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

«Η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, ας βρει τρόπο να φορολογήσει τις μεγάλες καταθέσεις του εξωτερικού ή ας θέσει σε εφαρμογή έναν πραγματικό μηχανισμό πάταξης της φοροδιαφυγής και ας μην αναζητάει στα συνηθισμένα υποζύγια και μάλιστα, στις ελληνικές πολύτεκνες οικογένειες, τα… ρέστα» πρόσθεσε ο βουλευτής, ο οποίος με αφορμή και τις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις και την αδικία στην οποία υπόκεινται οι πολύτεκνοι, τα παιδιά των οποίων έχουν χάσει κάθε ίχνος ενισχυμένης μοριοδότησης, επεσήμανε πως θα σταθεί στο πλευρό τους και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα επιμείνει για την αναστροφή της αδικίας που υπήρξε με το νόμο Διαμαντοπούλου, ειδικά την ώρα που άλλες πληθυσμιακές ομάδες με εθνοτικά ή θρησκευτικά χαρακτηριστικά απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερα προνόμια. «Αναρωτιέμαι αν τα παιδιά των πολύτεκνων πρέπει να γίνουν… μουσουλμάνοι για να μπορούν να σπουδάζουν» σημείωσε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως ασφαλώς και δεν έχει τίποτα με τους μουσουλμάνους παρά μόνο με τις… αυτιστικές διατάξεις και τα νομοσχέδια που ενώ ευνοούν άλλες πληθυσμιακές ομάδες, δεν ευνοούν καθόλου τις πολύτεκνες οικογένειες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ