2012-09-02 19:27:04
Φωτογραφία για Διορία μιας βδομάδας για τις παραμέτρους των μέτρων
Διορία μιας βδομάδας, μέχρι την συνάντηση της επόμενης Κυριακής του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας, έχει η κυβέρνηση για να κατασταλάξει στις παραμέτρους όλων των μέτρων του πακέτου των 11,6 δις, για αρκετά εκ των οποίων ακόμη αναζητούνται φόρμουλες, ώστε να επιβαρυνθούν το δυνατόν λιγότερο οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες.

Ανοιχτά παραμένουν ακόμη τα μέτωπα των μειώσεων στις συντάξεις, με δύο κυρίαρχα σενάρια που προβλέπουν περικοπές ως και 20%, η κατάργηση των δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους, οι προϋποθέσεις της εφεδρείας καθώς και ο καθορισμός ανά κατηγορία της περικοπής των αποδοχών στα Ειδικά Μισθολόγια.

Μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μεταβαίνει στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα για συνάντηση με τον Γερμανό Υπουργό των Οικονομικών, Β. Σόιμπλε. Το ραντεβού τον δύο ανδρών έχει κλειστεί για την Τρίτη, πέντε ημέρες πριν από τη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας για την τελική διαπραγμάτευση εν όψει της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ.

Το μήνυμα που στέλνουν συχνά πυκνά οι δανειστές μας πάντως έχει να κάνει με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και την τόνωση των εσόδων, κυρίως μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, πεδίο όπου επίσης βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου.
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ