2012-09-02 20:44:03
Φωτογραφία για Με στόχο την αειφορία...
από το Γραφείο Τύπου

Στην εποχή της έντονης οικονομικής αστά­θειας και της επενδυτικής αδράνειας που ζούμε, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) παραμένει σταθερός στην επιχειρησιακή στρατηγική του, απαντά με αποφασιστικότητα και εξωστρέφεια, επενδύει σε έργα ανάπτυξης και συμβάλλει στην τοπική και εθνική οικονομία. Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΕΒΑ) του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, που αξιολογήθηκε από εξωτερικό φορέα με Α+, με βάση τις Κατευ­θυντήριες Οδηγίες Κατάρτισης Εκθέσεων Αειφορίας (GRI, G3.1), αναλύονται οι στόχοι και τα πεπραγμένα που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά του στον ενεργειακό τομέα. Η φετινή έκδοση συ­μπεριλαμβάνει οικειοθελώς και το Συμπλήρωμα για τον Τομέα Πετρελαίου και Αερίου. Πιο συγκε­κριμένα, στην ΕΒΑ για το 2011 αναφέρονται αναλυτικά οι κεντρικοί άξονες της στρατηγικής του Ομίλου: το περιβάλλον, η κοινωνία, το ανθρώπινο δυναμικό και οι κοινωνικοί εταίροι.


Στην προσπάθειά τους να συνεισφέρουν απο­τελεσματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τα Ελληνικά Πετρέλαια επένδυσαν τα τελευταία χρόνια ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ σε έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των διυ­λιστηρίων τους στη Θεσσαλονίκη – που λειτουρ­γεί ήδη από το 2011 – και την Ελευσίνα – η εμπο­ρική λειτουργία του οποίου αναμένεται εντός του 2012. Με τη λειτουργία των νέων εγκατα­στάσεων, οι εκπομπές των τοπικών ρύπων μειώ­νονται μέχρι και 85%. Επιπλέον, ο Όμιλος διευ­ρύνει το χαρτοφυλάκιό του με νέες συνεργασίες και επενδύσεις στις δραστηριότητες των Ανανε­ώσιμων Πηγών Ενέργειας, βελτιώνοντας το ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του, προσφέρει πολυεπίπεδο πρόγραμμα εκπαί­δευσης (πάνω από 95.000 ανθρωποώρες εκπαί­δευσης ετησίως) και προάγει σχέσεις εμπιστοσύ­νης, πάντοτε υπό το πρίσμα και τις αρχές του σύγ­χρονου κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας που εφαρμόζει. Επιπλέον, παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης των εργαζομέ­νων του και επιβραβεύει την επίτευξη των ατομι­κών και συλλογικών στόχων και προσπαθειών.

Ο Όμιλος υλοποιεί επίσης δράσεις και προ­γράμματα που απευθύνονται στις ευπαθείς κοι­νωνικά ομάδες του Θριασίου, της Δυτικής Θεσ­σαλονίκης αλλά και των χωρών του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες συνολικά, αποτελούν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ι. Κωστόπουλο, τον ακρογωνιαίο λίθο της εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου και είναι αναπόσπα­στο τμήμα της επιτυχημένης πορείας του.

Σε επόμενες εκθέσεις αναμένεται να δοθεί με­γαλύτερη έμφαση σε τομείς όπως η μεγαλύτερη ενσωμάτωση και εναρμόνιση των αντίστοιχων συ­στημάτων και διαδικασιών των θυγατρικών του Ομίλου, η ενίσχυση των δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα και η συστηματικότερη στοχοθέτηση στους περιβαλλοντικούς δείκτες.

Η βελτίωση και σε αυτές τις ενότητες θα κατα­δείξουν ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη δεν αποτελεί για τα Ελληνικά Πετρέλαια μόνο μια υπόσχεση προς τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά τρόπο λειτουρ­γίας και ανάπτυξης ενσωματωμένο στη μακρο­πρόθεσμη στρατηγική τους.
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ολυμπιακός - Λεβαδειακός [1-0]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ολυμπιακός - Λεβαδειακός [1-0]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ