2012-09-02 21:08:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει περί κυνηγιού
Αφορά Αναγνώστης πληροφορεί για περιστατικό βίας σε κουκουβάγια

Για ποιο λόγο απορείτε που εντοπίσθηκαν πυροβολημένα αρπακτικά πτηνά; Στο ΦΕΚ 1763 τεύχος Β’4/8/2011 δημοσιεύεται ο πιο κάτω πίνακας που συνοδεύει την σχετική υπουργική απόφαση με τίτλο ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2011-2012.

Για σκεφθείτε σας παρακαλώ λίγο τις εξής απορίες μου:

1. Ως γνωστόν οι κυνηγοί πυροβολούν πριν καλά δουν ότι κινείται ή ακούγεται να κινείται. Για αυτό το λόγο άλλωστε σκοτώνονται μεταξύ τους και κάθε χρόνο κλείνουν σπίτια από αδέλφια και φίλους που πυροβολούνται μεταξύ τους κατά λάθος. Σιγά μην περιμένουν να διακρίνουν το ακριβές είδος του πτηνού. Αλλά, άντε πες και το είδαν το πτηνό, έτσι για υπόθεση εργασίας, τότε ερωτώ

2. Τι νόημα έχει να λέει η σχετική απόφαση ότι επιτρέπεται η θήρα Columba palumbus απεριόριστα ενώ του Streptopelia turtur μόνο 12. Τι πιστεύει ο Υπουργός ότι μπορούν οι κυνηγοί από τα 30 μέτρα στον αέρα ή γνωρίζουν να ξεχωρίσουν το είδος. Δηλαδή αν δεν είναι βέβαιοι, πριν πυροβολήσουν θα ρωτήσουν : «με συγχωρείτε είστε palumbus ή turtur έτσι για να ξέρω αν είμαι μέσα στο όριο επιτρεπτής θήρευσης»;


Κακά τα ψέματα το κυνήγι πρέπει να καταργηθεί τελείως. Έχει αποδειχθεί εγκληματολογικά ότι όποιος είναι εξοικειωμένος με τη βολή κατά ζώντος στόχου, πολύ εύκολα θα σηκώσει σε στιγμή βρασμού ψυχικής ορμής το όπλο και σε άνθρωπο. Άλλωστε το 75% των εγκλημάτων κατά της ζωής γίνονται με κυνηγετικά όπλα στην Ελλάδα τα οποία όπλα βρίσκονται πλέον παντού γύρω μας νόμιμα και παράνομα.

Επιπλέον μη ξεχάσουμε και το 85% των ανθρωποκτονιών εξ αμελείας που γίνονται πάλι με κυνηγετικό όπλο είτε γιατί ο παππούς το ξέχασε γεμάτο και το ένα εγγονάκι σκότωσε το άλλο, είτε γιατί όπως το κουβάλαγε ή όπως το καθάριζε ο ένας εκπυρσοκρότησε και έφαγε τον άλλο.

Όσοι το παίζουν κυνηγοί να γραφούν σε σκοπευτικούς ομίλους να πυροβολούν σε πήλινα ομοιώματα πτηνών που πετάγονται με ειδικούς εκτοξευτήρες. Δεν τους φταίνε τα ζώα τίποτα.

Τα δε όπλα να τηρούνται και να φυλάσσονται στα Αστυνομικά τμήματα και ο σκοπευτής να πηγαίνει να το δανείζεται για λίγες ώρες όποτε πάει για σκοποβολή ή αγώνες και να το επιστρέφει αυθημερόν.

Μου ξύπνησαν όλοι και βγάζουν άδεια για κυνηγετικό. Φυσιολάτρες και καλά, που κυνηγάνε οδηγώντας μέσα από το DATSUN, μην κουραστούν κιόλας. Και πυροβολούν ότι πετάει και όχι μόνο……….

Υπάρχει λένε κάποιοι και ένα τεράστιο οικονομικό σύστημα που κινείται γύρω από το κυνήγι. Πολύ απλά να αλλάξει το σύστημα και να ασχοληθεί με τη σκοποβολή.

Λύσεις υπάρχουν, θέληση και λογική Υπάρχουν;;;
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ