2012-09-02 20:57:13
Φωτογραφία για Άνετη 3άρα του Αστέρα στην Κέρκυρα
Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εύκολα με 3-0 της Κέρκυρας και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Ράγιος που δημιούργησε και τα τρία τέρματα. Χωρίς βαθμό και γκολ οι Φαίακες μετά από δύο αγωνιστικές.

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Αστέρα και Κέρκυρα εμφανίστηκε στο χορτάρι του γηπέδου της Τρίπολης, σφραγίζοντας το άνετο 3-0 της ομάδας του Σάκη Τσιώλη απέναντι στους Φαίακες. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος των γηπεδούχων από το ξεκίνημά του, με την υπεροχή των Αρκάδων να καρποφορεί τρεις φορές στην επανάληψη (αυτ. Χαμπλ 60', Περόνε 73', Πιπίνης 77').

Με το πρώτο εντός έδρας τρίποντο ο Αστέρας έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στην κορυφή με 4-0 τέρματα. Στην αντίπερα όχθη η Κέρκυρα γνώρισε την δεύτερή της ήττα και είναι στον πάτο της βαθμολογίας με 0 πόντους και 0-5 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην Τρίπολη για τον Αστέρα απέναντι στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της Α' Εθνικής. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις οι Φαίκες δεν γύρισαν με άδεια χέρια στο νησί (0-2 τη σεζόν 10/11 και 0-0 πέρσι).


Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπουρής, Πιπίνης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ράγιος (Αλβάρο 80'), Μπακασέτας (Ντε Μπλάσις 58'), Ναβάρο, Περόνε (Ντινιωτάκης 81'), Αλβάρες.

Κέρκυρα: (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Έντερ, Βενέτης, Κοντοδήμος, Χαμπλ, Ηλιάδης (Καραπέτσας 63'), Καραλής, Τσουμάνης (Τσοκάνης 63'), Λεόν, Μπάρκογλου (Αγρίτης 74').

Σκόρερ: Χαμπλ (αυτ.) 60', Περόνε 73', Πιπίνης 77'

Δοκάρια: Μπακασέτας 28' - Μπάρκογλου 44'

Κίτρινες: Χαμπλ 15', Έντερ 31'

Οι γηπεδούχοι από την αρχή του αγώνα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο την Κέρκυρα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12' με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι, έπειτα από κόρνερ του Ράγιος, που έφυγε μόλις άουτ.

Ακολούθησε η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπασκασέτα (20') που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος. Στο 24' ήταν η σειρά ξανά του Μπαρτολίνι να απειλήσει όταν προωθήθηκε σε στημένη φάση, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Δοκάρι και... δοκάρι vs δοκάρι!

Στη συνέχεια είχαμε την τρομερή ευκαιρία του Μπακασέτα (28'), ο οποίος σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στο οριζόντιο! Στο 36' ήταν η σειρά του Ράγιος να βρεθεί σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που δοκίμασε ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ των Φαιάκων.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τον Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να αγγίζει από το πουθενά το γκολ στο 44'. Ο Σανκαρέ πήδηξε μαζί με τον Μπάρκογλου σε μια βαθιά μπαλιά των φιλοξενουμένων για να απομακρύνει την μπάλα, αλλά την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Φούλοπ!

Με το "καλημέρα" της επανάληψης (46'), ο Μπακασέτας έπιασε άλλο ένα τρομερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Αναστασόπουλος έδιωξε με υπερένταση. Με τον ίδιο τρόπο απείλησε ο Ράγιος στο 57', με τον πορτιέρο της Κέρκυρας να διώχνει σε κόρνερ.

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με... αυτογκόλ

Τελικά την λύση για τον Αστέρα την έδωσε ένας... αντίπαλος. Συγκεκριμένα ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά στο 60', με τον Χαμπλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι, να την στέλνει στα δίχτυα του Αναστασόπουλου.

Επόμενη καλή φάση και πάλι για τον Αστέρα, με την προβολή του Ουσέρο (68') να μπλοκάρει σταθερά ο τερματοφύλακας των Φαιάκων ο οποίος σταμάτησε και τον Ράγιος λίγο αργότερα (70').

Ο Ράγιος κερνούσε τους συμπαίκτες του

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ και η δικαίωση ήρθε στο 73' με τον Ράγιος να στρώνει "πατώντας" την μπάλα στον Περόνε που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0. Ο Ράγιος συνέχισε να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του βγάζοντας στο 77' μόνο του τον Πιπίνη απέναντι στον Αναστασόπολου. Ο 28άχρονος δεν αστόχησε και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Κάπου εκεί ο Αστέρας "πάτησε" φρένο και τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε διαδικαστικά, με τον Τσιώλη να κάνει αλλαγές, δίνοντας ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές.

ΜVP του αγώνα

Οι στημένες φάσεις του Αστέρα "μύριζαν" γκολ λόγω των εξαιρετικών εκτελέσεων του Ράγιος. Σε μία από αυτές ήρθε και το 1-0 με αυτογκόλ. Στη συνέχεια ο Αστέρας "καθάρισε" το ματς, με τον Ισπανό να σερβίρει δύο γκολ στους συμπαίκτες του. Απλά ο καλύτερος του αγώνα!

Αδύναμος κρίκος

Η συνολική εικόνα της Κέρκυρας ήταν για δεύτερη σερί αγώνα απογοητευτική. Μια δύσκολη, μεταβατική χρονιά, έχει ξεκινήσει για την ομάδα του Άκη Μάντζιου Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ