2012-09-02 23:12:12
Φωτογραφία για «ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΕΜΠΑΙΝΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΤΡΑΒΑΓΕ...» ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΠΑΤΑΤΕΣ 1981
ΕΞΑΓΩΓΗ 207 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ;

'' Ότι πρέπει για ξέπλυμα χρήματος '', είναι ο τίτλος συνέντευξης του προέδρου της ΜΚΟ Global Financial Integrity, Ράιμουντ Μπέικερ, προς το  Der Spiegel στην οποία αναφέρεται στη διακίνηση μαύρου χρήματος στην Ελλάδα Στην επισήμανση των συντακτών του Spiegel ότι στις χώρες της κρίσης και κυρίως στην Ελλάδα, οι πλούσιοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό δισεκατομμύρια , ο ίδιος σχολιάζει :

'' Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δις δολάρια (207 δις ευρώ ) παράνομου χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία '', δηλώνει ο Μπέικερ. Την ίδια ώρα, όπως τονίζει, '' εισέρρευσαν το 2010  στην Ελλάδα παράνομα 90 δις δολάρια και το 2011 109 δις ευρώ.

Σε ερώτηση του περιοδικού εάν η Ελλάδα είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης απαντά :      '' Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις παράνομες εισροές χρήματος. Πριν από την κρίση η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που ερεύνησε ο ΟΟΣΑ. Μόνο το Μεξικό ήταν σε χειρότερη θέση ''. Και στις υπόλοιπες χώρες της κρίσης όμως η εικόνα είναι παρόμοια. '' (...) Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είχαν τη δεύτερη, τρίτη  και τέταρτη μεγαλύτερη παραοικονομία στην Ευρώπη ''.
HarryKlynn
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ