2012-09-02 23:24:04
Φωτογραφία για Ρωσία: Ρεκόρ 20 ετών στην ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση, επειδή τον Αύγουστο σε όλη την Ομοσπονδία η πετρελαϊκή... παραγωγή υπήρξε, τελικά, η ανώτερη, αφότου η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ διαλύθηκε. Ο αξιωματούχος επικαλέστηκε στοιχεία κατά τα οποία αντλήθηκαν ημερησίως, σε όλη την Ομοσπονδία, τον μήνα που μόλις έληξε, συνολικώς 10,38 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου -ανοδικό ρεκόρ σε χρονικό διάστημα δύο δεκαετιών.

"Ο πετρελαϊκός μας τομέας χρειάζεται να επιμείνει στην καινοτομία» συνέχισε ο ρώσος πρωθυπουργός, που βεβαίωσε ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται πιστοποιούν ασφαλώς ότι, «η Ρωσία συγκαταλάγεται σήμερα στις μεγαλύτερες πετρελαϊκές δυνάμεις του πλανήτη».

Στο μεταξύ, στο πρακτορείο Ria Novosti ειδικοί της αγοράς «μαύρου χρυσού» τόνισαν ότι, «δεν θα πρέπει να αναμένεται» στο ορατό μέλλον αισθητή άνοδος της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου, καθώς τα εδώ και πάρα πολύν καιρό εκμεταλλευόμενα κοιτάσματα «είναι πλέον κοντά στο σημείο της εξάντλησής τους».

Ακόμα και τα κοιτάσματα της ανατολικής Σιβηρίας, προσθέτουν οι ίδιοι, κοιτάσματα που ανέβασαν τα έτη '09-'10 τη συνολική παραγωγή του προϊόντος, «δεν θα παρουσιάσουν για πολύ καιρό ακόμα επάρκεια».

Υψηλή προτεραιότητα, λοιπόν, καθίσταται να ξεκινήσει η εκμετάλλευση των «τεράστιων» κοιτασμάτων εντός του Αρκτικού κύκλου, συμφωνούν οι ίδιοι ειδικοί.
ΑΜΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ