2012-09-03 03:47:02
Φωτογραφία για Ισραήλ - Τουρκία: Θα τα βρουν ή όχι!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΜΕΙΛ ΚΛΠ - ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ 

Πολλές φίλες και πολλοί φίλοι ρωτούν μέσω μηνυμάτων την προσωπική μου άποψη για το αν εντέλει θα τα ξαναβρούν Τουρκία – Ισραήλ. Χωρίς να τρέφω καμία ιδιαίτερη εκτίμηση στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, παραδέχομαι ότι διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς τους. Το ίδιο φυσικά κάνουν και πολλές άλλες χώρες, δεν είναι μόνο Ισραηλινό προνόμιο αυτό. 

Την ώρα που λοιπόν ως κράτος τιμάς τους νεκρούς σου έχοντας ως βάση τη ΜΝΗΜΗ, σαφώς δεν σημαίνει ότι σταματάς να διαπραγματεύεσαι στη διπλωματία πόσο μάλλον να ελίσσεσαι απέναντι σε γείτονες και λοιπούς παίκτες της διεθνούς σκακιέρας. Ωστόσο ΔΕΝ ξεχνάς. 

Διαβάστε περισσότερα Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται την πύρινη τραγωδία στη Χάϊφα του Ισραήλ τα τέλη του 2010. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου τότε χαρακτήρισε την φωτιά ως "μια από τις χειρότερες που έχουν ποτέ σημειωθεί". Από την πλευρά του ο επίσης τότε επικεφαλής της αστυνομίας, Ιτζχάκ Αχανόροβιτς ανέφερε ότι πρόκειται για μια "τεράστια καταστροφή" εκτός ελέγχου. Η Ελλάδα είχε στείλει βοήθεια.


Πίσω από τις συγκεκριμένες πυρκαγιές ήταν οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ). Ο Νοών Νοείτω και επειδή δεν μου αρέσει να κάνω τον έξυπνο γιατί δεν έχω γνώσεις – το έχω πει εκατό φορές, χομπίστας είμαι – ακούστε ολόκληρο ή έστω το τελευταίο λεπτό του βίντεο που παραθέτω! Ο τότε ομιλών και σήμερα δυστυχώς εκλιπών Νεοκλής Σαρρής ήταν από τους ανθρώπους που ανέκαθεν ήξερε τι έλεγε. Η πηγή είναι λοιπόν όπως λέμε σίγουρη!

Το θέμα είναι τελικά κατά πόσο η διπλωματία θα ξεπεράσει ιδεολογίες και αλήθειες που ...πονάνε!

 

GEOPOLITICS & DAILY NEWS (Λουκάς Δ. Συμπεράς)
GeopoliticsDailyNews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ