2012-09-03 06:22:03
Φωτογραφία για Απεργίες με το... καλημέρα!
Απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 12 Σεπτεμβρίου, την επομένη της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς... ξεκινούν οι δάσκαλοι, οι οποίοι αντιδρούν στις ελλείψεις στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε πως το 2012 αποχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία 1.620 δάσκαλοι και διορίστηκαν μόλις 35, ενώ πολλά σχολεία φέτος δεν θα λειτουργήσουν, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν διαθέτουν χρήματα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αλλά και την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΟΛΜΕ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας επίσης σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο την ίδια ημέρα να προχωρήσουν και οι καθηγητές σε απεργιακή κινητοποίηση ή στάση εργασίας, καθώς, όπως ανέφερε, το 2012 αποχώρησαν από τον κλάδο 3.190 καθηγητές και διορίστηκαν μόλις 185.

Στο μεταξύ, ξεκινά από τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ