2012-09-03 07:55:30
Φωτογραφία για ''ΚΑΥΤΗ'' ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Εβδομάδα κρίσιμων συναντήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, με την ατζέντα να περιλαμβάνει το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τις τελικές συσκέψεις των κομματικών επιτελείων, ενδεχομένως μία νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τις επικείμενες επαφές με την τρόικα.

Στην περίπτωση που οι κυβερνητικοί εταίροι δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο πακέτο των μέτρων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να αναλάβει προσωπικά το βάρος των τελικών αποφάσεων, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δίνει τεράστιο βάρος στην έκθεση που αναμένεται να συντάξει η τρόικα εντός Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να ανοίξει την κάνουλα της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 31, 5 δισ. ευρώ.

Η τελική ημερομηνία για την οριστικοποίηση των επαχθών μέτρων είναι η 14η Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να έχει προχωρήσει ικανοποιητικά μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.


Τα ραντεβού

Κρίσιμο θεωρείται το ραντεβού του κ. Στουρνάρα την Τρίτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα δύο ημέρες νωρίτερα.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στο πλαίσιο επαφών που ξεκινά ο δεύτερος την ερχόμενη εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες. Θα προηγηθούν συναντήσεις του με τη Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου ο κ. Ρομπάι θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Ανοίγει ο χορός των κινητοποιήσεων

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί, ένστολοι και εισαγγελείς έχουν ήδη προχωρήσει ή ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι είτε επειδή θίγονται από τις περικοπές είτε για την αδυναμία του κράτους να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την εξόφληση των χρεών του Οργανισμού προς αυτούς. Η πρώτη κινητοποίηση των γιατρών είναι πενθήμερη, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν μείωση του μισθού τους, εν όψει περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ομοσπονδία τους συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη κόψει την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ζητώντας την άμεση αποπληρωμή των οφειλών. Έτσι οι ασφαλισμένοι του μεγαλύτερου φορέα της χώρας καλύπτουν πλέον την αξία των φαρμάκων από την τσέπη τους.

Οι ένστολοι πραγματοποίησαν ήδη μια πορεία πορείας διαμαρτυρίας την Παρασκευή αντιδρώντας στη μείωση των ειδικών μισθολογίων και προγραμματίζουν νέα, την Πέμπτη.

Οι δικαστικοί πραγματοποιούν την Τετάρτη Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, ενώ οι εισαγγελείς εισηγούνται στάσεις εργασίας, χειρισμό των υποθέσεων μόνο εντός του ωραρίου και την παύση ενασχόλησης των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες εκτός του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλείνει η συμφωνία με Delek
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλείνει η συμφωνία με Delek
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ