2012-09-03 09:27:03
Φωτογραφία για Οι επτά άξονες και οι επτά ακτίνες του ΠΑΣΟΚ στην εποχή του Βενιζέλου
Χωρίς το όλον ΠΑΣΟΚ αλλά και με σημαντική κάμψη των ποσοστών του κόμματος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει απόψε τους επτά κεντρικούς άξονες της στρατηγικής του νέου κόμματος που παραπέμπουν και στις επτά ακτίνες του νέου ανανεωμένου συμβόλου, του γνωστού «ήλιου του ΠΑΣΟΚ».

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βενιζέλος εορτάζει επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ -την 38η εν προκειμένω, από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος. Η εκδήλωση αναμένεται να σκιαστεί από τις ηχηρές απουσίες του Ανδρέα Λοβερδου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που επιλέγουν την ημερομηνία-φάρο του Κινήματος για να αποστασιοποιηθούν από τη νέα ηγεσία του. Πιθανόν θα απουσιάσει από την εκδήλωση και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στη Νότια Αφρική ενώ δεν είναι γνωστό αν θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η Αννα Διαμαντοπούλου και άλλα επώνυμα στελέχη που τηρούν αποστάσεις από την Ιπποκράτους το τελευταίο διάστημα.


Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει το νέο βελτιωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ με τις επτά αντί για εννέα ακτίνες, όπως ήταν το 1974. Η αποψινή βραδιά αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο που το κόμμα ταλανίζεται από εσωκομματικές έριδες και βλέπει να πληρώνει ακριβά στις δημοσκοπήσεις τις επιλογές του να συμμετέχει στην κυβέρνηση και να στηρίζει τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Πονοκέφαλο για τον κ. Βενιζέλο αποτελούν οι αρνητικές δημοσκοπήσεις που φέρουν το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο ποσοστό (9,2%) και προβληματίζουν για την πορεία του κόμματος. Η στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων και η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν αποφέρουν κέρδη στο ΠΑΣΟΚ ενώ προβληματίζει και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα που δείχνει να διστάζει για τα επόμενα βήματα και να δείχνει τραυματισμένο από την αποστασιοποίηση των κορυφαίων στελεχών του.

Ο κ. Βενιζέλος την προηγούμενη εβδομάδα συνομίλησε προσωπικά με τους δύο πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ και τους κάλεσε στην αποψινή εκδήλωση ενώ έχουν κληθεί όλα τα στελέχη και οι πρώην βουλευτές του κόμματος.

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινοβραδυνή γραπτή ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για να μην παραστεί στην αποψινή εκδήλωση. Απών θα είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος «έχει μια υποχρέωση και δεν θα μπορέσει να παραστεί» σύμφωνα με τους συνεργάτες του.

Χιλιάδες προσωπικές προσκλήσεις έχουν αποσταλεί ακόμη και σε στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα όπως είναι ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και η Βάσω Παπανδρέου.

Με δήλωσή του ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει ότι όσοι βρήκαν έτοιμα γραφεία και ταμπέλες και αντιμετωπίζουν την 3η Σεπτέμβρη με οπαδική και ιδιοκτησιακή λογική, ούτε την κατανοούν ούτε την εκφράζουν.
iefimerida
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ