2012-09-03 11:17:10
Φωτογραφία για Πάτρα-τώρα: Μπλόκο στο βρεφονηπιακό σταθμό από εργαζόμενους
Σε αποκλεισμό της εισόδου του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Πάτρας στην άνω πόλη προχώρησαν από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής και τις απολύσεις συμβασιούχων...Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή και την αντιπρόεδρο του Βρεφοκομείου κ. Νανά Πατρώνη πως οδηγεί το βρεφοκομείο στη διάλυση.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλου πως το βρεφοκομείο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού σημειώνοντας πως μετά από χρόνια υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών και φροντίδας των παιδιών έφτασε στο σημείο μέσα σε μια αίθουσα να φιλοξενούνται 35 παιδιά με μια μόνο παιδαγωγό.

Οι εργαζόμενοι στο κείμενο καταγγελία τονίζουν τα εξής:

«Η λειτουργία ενός βρεφονηπιακού σταθμού δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα αλλά και γιατί θέτει τις βάσεις για την διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών πολιτών της κοινωνίας.


Η φύλαξη και η φροντίδα των παιδιών δεν είναι ο ένας και ο μοναδικός στόχος. Παράλληλα, δηλαδή, στόχος είναι η επίτευξη της ψυχικής και πνευματικής υγείας των παιδιών και η παροχή της κατάλληλης αγωγής.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ελέγχονται οι βάσει διατάξεων αναλογίες βρεφών/νηπίωνκαι προσωπικού.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών κληροδότημα του επιφανούς ευεργέτη της πόλης μας Σωτηριάδη, το οποίο προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο επί δεκαετίες και αποτελεί έναν πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό και μάλιστα τον μοναδικό στην Πάτρα που φιλοξενεί βρέφη, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας της ανάλγητης συμπεριφοράς της πολιτικά υπεύθυνης κα. Νανά Πατρώνη και στις άστοχες και ανεύθυνες κινήσεις της.

Ύστερα, από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς μόνιμων και συμβασιούχων το Δημοτικό Βρεφοκομείο έφτασε να είναι μέσα στα πρώτα στις προτιμήσεις των γονέων.

Με προσωπικό που υπερέβαλλε εαυτόν προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού γονέα, με αγάπη και αφοσίωση στο έργο του καθώς είχε να κάνει με παιδικές ψυχές, προσφέροντας φροντίδα στα νήπια.

Τώρα, το Δημοτικό Βρεφοκομείο κινδυνεύει να χάσει την αίγλη του αφού πλέον σε μία αίθουσα θα φιλοξενούνται 35 παιδιά με 1 και μόνο παιδαγωγό η οποία θα πρέπει ταυτόχρονα να τα επιβλέπει, ψυχαγωγεί, εκπαιδεύει, ταΐζει! Είναι αυτονόητο ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών.

Η Αντιπρόεδρος του Βρεφοκομείου κα. Νανά Πατρώνη προέβη στην χωρίς λόγο αντικατάσταση όλου του έμπειρου προσωπικού και προχώρησε στην πρόσληψη όχι μόνο ελλιπούς αλλά και άπειρου προσωπικού, αδιαφορώντας για την εύρυθμη λειτουργία του Βρεφοκομείου και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των βρεφών και νηπίων εγείροντας υποψίες για τις προθέσεις της.

Αδιαφορεί, επίσης, η κα. Νανά Πατρώνη που σε μία δύσκολη εποχή για όλη τη χώρα και κυρίως για την πόλη της Πάτρας την οποία μαστίζει η ανεργία, δείχνει την πόρτα εξόδου σε 17 εργαζόμενους που για χρόνια έδωσαν την ψυχή τους για το Δημοτικό Βρεφοκομείο, δουλεύοντας με αντίξοες συνθήκες. Ανασφάλιστοι, με πλήρες ωράριο και χαμηλή αμοιβή ακόμα και πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

ΑΥΤΟΙ οι εργαζόμενοι παρέμειναν πιστοί στο καθήκον τους, στηρίζοντας το Βρεφοκομείο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτρέποντας έτσι πιθανό κλείσιμο του Ιδρύματος.

ΑΥΤΟΙ οι εργαζόμενοι πίστεψαν την Αντιπρόεδρο κα. Νανά Πατρώνη η οποία μέχρι χθες τους διαβεβαίωνε ότι δεν θα αποδυναμωθεί το Βρεφοκομείο και θα συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα. Νανά Πατρώνη «λεφτά υπάρχουν». Δυστυχώς, τους παραπλάνησε συνειδητά.

Ας ερωτηθεί λοιπόν η κα. Νανά Πατρώνη και κατ’ επέκταση ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς πρωτίστως από τους γονείς αν εγγυάται για την ασφάλεια των παιδιών τους και την άρτια εκπαίδευσή τους, και πως θα ανοίξει το Δημοτικό Βρεφοκομείο την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου με όλα τα λειτουργικά προβλήματα».

PatrasTimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μην παίζετε… εν ου παικτοίς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μην παίζετε… εν ου παικτοίς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ