2012-09-03 11:39:02
Φωτογραφία για Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή το πακέτο των μέτρων
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα περάσει τελικώς από τη Βουλή το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ Το Μέγαρο Μαξίμου υιοθέτησε τελικώς την πρόταση του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, που εξαρχής υποστήριζε ότι «όλα θα πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό», έστω και αν κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Γιατί, το γεγονός ότι η συζήτηση για τα μέτρα δεν πρόκειται να κρατήσει παραπάνω από τρεις μέρες, αναμένεται ότι θα προκαλέσει έντονη αντίδραση από τα κόμματα που στηρίζουν ακόμη και την κυβέρνηση. Όμως, το αντεπιχείρημα του υπουργείου είναι πως τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για σπατάλη χρόνου.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η διαδικασία θα λάβει χώρα κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε στις 8 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η επίσημη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), όλα να είναι έτοιμα για να πάρει η χώρα το πράσινο φως από τους εταίρους της.

Πρακτικά πάντως αυτό συνεπάγεται με τη σειρά του ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα ψηφισθεί ξεχωριστά, αφού δεν θα προλάβει να είναι έτοιμο τόσο άμεσα.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ