2012-09-03 14:42:02
Φωτογραφία για Ηλεία: έκοψαν σύνταξη απορίας του ΟΓΑ σε υπέργηρη γιατί βρέθηκε με σπίτι στη καμένη γη από το 2007
H κρατική αναλγησία αποτυπώνεται σε όλη της την έκταση στην περίπτωση μιας υπέργηρης από την Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας στην οποία ο ΟΓΑ έκοψε τη σύνταξη απορίας μετά το... θάνατο του συζύγου της, επειδή βρέθηκε να έχει στην κατοχή της μια αγροικία ανάμεσα στην καμένη έκταση από τις φωτιές του 2007 .

Το απίστευτο περιστατικό αποκάλυψη μιλώντας στο patrastimes.gr η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Ν. Αχαΐας δικηγόρος Κυριακή Αθανασιάδη.

Σύμφωνα με την κ. Αθαναδιάδη η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναλγησίας του κράτους, που έχει φέρει σε τραγική κατάσταση όποιον αποφάσισε να αποκτήσει ένα σπίτι για να μένει ή το κληρονόμησε, είναι η περίπτωση μιας υπέργηρης από την πυρόπληκτη περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας Ηλείας.

Η πολιτεία έκοψε τη σύνταξη απορίας που έπαιρνε από τον ΟΓΑ, η υπερήλικη γυναίκα γιατί βρέθηκε να έχει στο όνομά της μία αγροτική κατοικία μετά τον θάνατο του συζύγου της. Το σπίτι θεωρήθηκε τεκμήριο (7.000 ευρώ) και έτσι ο ΟΓΑ έκοψε το μοναδικό έσοδο –την σύνταξη απορίας- από αυτή την φτωχή χήρα γυναίκα.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ενέδρα σε δημοσιογράφο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ενέδρα σε δημοσιογράφο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ