2012-09-03 14:46:03
Φωτογραφία για Πέταξαν φοιτητές έξω από την Εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας
Σε δραματική κατάσταση οι ξεσπιτωμένοι αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά τον ξεσπιτωμό οικότροφων λόγω των ανεπαρκών υποδομών, σύμφωνα με ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης της ΚΝΕ.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, πως φέτος οι αιτήσεις για δωρεάν στέγαση έφτασαν τις 517 για μια εστία που χωράει μόλις 408 άτομα, χωρίς ακόμα να έχουν κάνει τις αιτήσεις τους οιπρωτοετείς.

Η ΚΝΕ σημειώνει ότι "αρκετοί σπουδαστές που ως τώρα είχαν δωμάτιο στηνεστία έχασαν την γη κάτω απ’ τα πόδια τους όταν είδαν πως απορρίφθηκαν οι αιτήσειςτους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδέςτους αφού δεν τα βγάζουν πέρα."

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΚΝΕ επισημαίνει ότι στέκεται στο πλευρό των σπουδαστών και τονίζει:

" Ηπαιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τον λαό και τη νεολαία και δεν επιτρέπεταινα στερείται από κανέναν. Κανέναςοικότροφος να μην πεταχτεί έξω απ’την εστία,να μην χάσει τις σπουδές του. Άμεσαανέγερση νέας εστίας που να καλύπτει τις ανάγκες των σπουδαστών. Επινοικίασηξενοδοχείου μέχρι την ανέγερση της νέας εστίας.

Η ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους στο χώρο του ΤΕΙ,τους καθηγητές, σε γενικό ξεσηκωμό,σε οργανωμένη αντεπίθεση ώστε να μην περάσουν στηνπράξη οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Να αγωνιστούν για τις σπουδές και τη ζωήπου τους αξίζει."
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ