2012-09-03 14:44:55
Φωτογραφία για Η υγεία αιμορραγεί ...... από τις επιτροπές της...
Την ώρα που οι «πολεμικές επιχειρήσεις» ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τους υπόλοιπους φορείς υγείας (φαρμακοποιούς, γιατρούς, φαρμακευτικές εταιρίες, φαρμακαποθήκες) που ζητούν …. τα λεφτά τους καλά κρατεί , έρχεται στο "λαμπερό" φως της δημοσιότητας η περίπτωση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Καθυστερήσεις και παρατυπίες στολίζουν το έργο της, με κραυγαλέο παράδειγμα το διαγωνισμό με αριθμό 4 του …2010 !!!!!!!!!!!! που αφορά στην προμήθεια ενδοφακών για τις ανάγκες 70 (!!!!) νοσοκομείων της χώρας !!!!!

Ο προϋπολογισμός ???? 17.955.000 € /έτος (συνολικά για δύο χρόνια !!!!).

Αρχικά συμμετέχουν 12 εταιρίες και από αυτές παραμένουν οι 4 που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Η μία από αυτές απευθύνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιώνεται. Όμως …. Η εταιρία που δικαιώθηκε …. Αποσύρεται !!!!!

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις υπόλοιπες τέσσερις, αλλά στην υπογραφή… επεμβαίνει το ελεγκτικό συμβούλιο και τα μολύβια σηκώνονται!!!


Αναλυτικά :

• Η διακήρυξη ανέγραφε ποσό προϋπολογισμού του διαγωνισμού 56.093.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 35.910 000 ευρώ (για δύο χρόνια), γεγονός που συνιστά ανεπίτρεπτη διάσταση και συνακόλουθα νομική πλημμέλεια.

• Έγιναν δεκτές μη νόμιμα οι τρεις από τις τέσσερις εταιρείες, καθώς προσκόμισαν λανθασμένα ή δεν συμπλήρωσαν σωστά τα δικαιολογητικά.

• Έγινε ανάθεση συγκεκριμένων κατηγοριών προμήθειας σε περισσότερους από έναν προμηθευτές, κάτι το οποίο συνιστά ευθεία παράβαση των όρων της διακήρυξης.

Στις 20 Ιουνίου οι εκπρόσωποι της ΕΠΥ ασκούν αίτηση ανάκλησης της απόφασης του έκτου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία εκδικάζεται από το Τμήμα Α' Διακοπών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ωστόσο η σύμβουλος κυρία Μαρία Βλαχάκη και ο πάρεδρος κ. Κ. Παραθύρας έκριναν ότι η αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη. «Ελλείψει σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης», σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης, «ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής δεν μπορεί να ασκεί ένδικα μέσα και βοηθήματα απευθυνόμενα ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει εν προκειμένω».

Ο Υπουργός Υγείας με δηλώσεις του υποστηρίζει πως : «ότι είναι προβληματικό ..σταματά»

Τα λεφτά είναι πολλά και οι παρατυπίες το ίδιο www.ygeia360.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ενέδρα σε δημοσιογράφο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ενέδρα σε δημοσιογράφο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ