2012-09-03 15:13:03
Φωτογραφία για Άνανδρη επίθεση τραμπούκων στον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά..(καλύπτει ρεπορτάζ ΕΠΟ και διαιτησίας)..
Κάποιοι θέλουν να βουλώσουν στόματα...Αλλά η μπόχα από τα περσινά στημένα και τις κασέτες της ΕΥΠ ξεχειλίζει..Τα αποτελέσματα αυτής της μπόχας τα βλέπετε όλοι σε κάθε αγωνιστική... Κενές κερκίδες και κανένα ενδιαφέρον από τους φιλάθλους (ακόμα και τους οπαδούς)...που προτιμούν να κάνουν κάτι πιο σοβαρό και χρήσιμο...από τα να χαλάνε την υγεία τους για να παρακολουθούν Ελληνικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια που έχουν χάσει εδώ και καιρό την αξιοπιστία τους Υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος που δεν έχει καταλάβει τον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου των λυμαίνονται εγκληματικές οργανώσεις???

Επίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κάτω από το σπίτι του ο Άρης Ασβεστάς, λίγη ώρα μετά την εκπομπή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο Άρης είναι καλά στην υγεία του, αν και χρειάστηκε να του τοποθετηθούν οκτώ ράμματα στο πρόσωπο. Η άνανδρη αυτή ενέργεια εναντίον του Άρη Ασβεστά αποτελεί ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου.


Όπως και σε ανάλογες επιθέσεις του παρελθόντος έτσι και αυτή δεν πρόκειται να τρομάξει και να φιμώσει κανέναν δημοσιογράφο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Σύσσωμη η οικογένεια του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 είναι στο πλευρό του Άρη και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωση του:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αθλητικού Συντάκτη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Άρη Ασβεστά.

Δύο θρασύδειλοι «φουσκωτοί» τραμπούκοι του έστησαν ενέδρα τα ξημερώματα, την ώρα που έφθασε στο σπίτι του, μετά την εκπομπή του στον «ΣΠΟΡ FM» και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα.

Η επίθεση στον Άρη Ασβεστά είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και της ελευθεροτυπίας. Είναι προφανές, πως οι ελεύθερες φωνές και απόψεις και τα σχόλια ενοχλούν και κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τις φιμώσουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες, δυναμώνουν όχι μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο που τις καταδικάζει σύσσωμος, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Τέτοιες τραμπούκικες επιθέσεις είναι επιθέσεις και κατά της ίδιας της δημοκρατίας και είναι επίσης προφανές πως έχουν ηθικούς αυτουργούς.

Ο ΠΣΑΤ εύχεται περαστικά στο συνάδελφο Άρη Ασβεστά και δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του. Τονίζει δε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές, ούτε να κάμψουν τη σταθερή θέση των Αθλητικών Συντακτών να ενημερώνουν με συνέπεια και αντικειμενικότητα την κοινή γνώμη.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως η επίθεση στον Άρη Ασβεστά δεν είναι η πρώτη. Τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη Αθλητικοί Συντάκτες έχουν δεχθεί άνανδρες επιθέσεις με στόχο τη φίμωσή τους.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και την επιχείρηση φίμωσης και χειραγώγησης του Τύπου που επιχειρείται από διάφορα κέντρα και δια της βίας. Προς τούτο, ο ΠΣΑΤ πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τις Ενώσεις του Τύπου, έτσι ώστε να δοθεί μια και καλή τέλος σε αυτά τα φαινόμενα. Ο ΠΣΑΤ καλεί ακόμη τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και να προχωρήσουν στη σύλληψη των δραστών, οδηγώντας τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σχόλιο..Να σημειώσουμε ότι ο δημοσιογράφος καλύπτει ρεπορτάζ διαιτησίας και ΕΠΟ..Και ήταν απ΄αυτούς που ενημέρωσαν τους φιλάθλους και αποκάλυψαν αρκετά θέματα σχετικά με τις υποθέσεις των στημένων αγώνων...που προς το παρόν είναι κάπου θαμμένα..
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ