2012-03-18 19:48:48
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος«...Στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμός για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ελπίζω ότι αυτό που γίνετε σήμερα, να είναι ένας συναγερμός αγάπης.»
Με αφορμή τη συνεργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό «ΣΚΑΪ», των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως της Αρκαδίας και της υπόλοιπης Ελλάδος, στέφθηκε με επιτυχία η εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων και τροφίμων, στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος με την επωνυμία «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», πρόγραμμα που έχει σκοπό να βοηθηθούν οι εμπερίστατοι συνάνθρωποί μας.

Η κίνηση αυτή έλαβε χώρα στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στην Τρίπολη, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, μαζί με τους Ιερείς, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, το προσωπικό του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τους εθελοντές και τις εθελόντριες της Ενορίας, οι οποίοι και υλοποιούν με επιτυχία το Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα « Το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού» ήσαν εκεί για να παραλάβουν το περίσσευμα της αγάπης των συμπολιτών μας.


Η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό κάλεσμα ήταν άκρως συγκινητική και η παρεχόμενη προσφορά μεγάλη και καθοριστική για τους έχοντας ανάγκη. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, εκ της Τριπόλεως και των Περιχώρων, προσέτρεξαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα. Λόγω της μεγάλης προσφοράς και ανταποκρίσεως του κόσμου, το φιλανθρωπικό αυτό πρόγραμμα « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ » επεκτάθηκε και τις απογευματινές ώρες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συν τοις άλλοις ανέφερε χαρακτηριστικά:

«...Στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμός για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ελπίζω ότι αυτό που γίνετε σήμερα, να είναι ένας συναγερμός αγάπης.».

Ανακοίνωσε επίσης ότι όπως οι καιροί επιτάσσουν, προγραμματίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, πρόγραμμα συσσιτίων για 500 άτομα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, η δημοσιογράφος κ. Ντόρα Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή εναρμονίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία και τη δράση της δημοτικής ραδιοφωνίας. «.Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή για όλους τους συνανθρώπους μας.».

Εκ μέρους του Δήμου Τριπόλεως ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββάκης, τόνισε: « .Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει την πρωτοβουλία της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την διανομή τροφίμων και κλινοσκεπασμάτων, στους απόρους συμπολίτες μας. Σύνθημα είναι να νικήσουμε την πείνα. Να μην βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων. »

Οφείλουμε ένα μεγάλο « ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ », στο ευλογημένο ποίμνιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως το οποίο στηρίζει τέτοιου είδους Φιλανθρωπικές Ενέργειες, για την πολύτιμη και ευγενική αυτή αρωγή και προσφορά του εκ του περισσεύματος ή εκ του υστερήματος του, πού αποβλέπει στην ανακούφιση του πόνου των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας Pentapostagma
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ