2012-03-18 20:42:03
Φωτογραφία για Βίαιες συμπλοκές μεταξύ Κούρδων και δυνάμεων ασφαλείας
Εκρηκτικό κλίμα δημιουργείται στην Τουρκία εν όψει της έλευσης της κουρδικής Πρωτοχρονιάς την 21 Μαρτίου. Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αψήφησαν την κυβερνητική απαγόρευση και διαδήλωσαν την Κυριακή ανά τη χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για το Νεβρόζ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να επεμβαίνουν με δακρυγόνα και αντλίες νερού και εκείνους να απαντούν με πετροπόλεμο.

Πληροφορίες που έγραψαν στο λογαριασμό τους στο twitter μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) αναφέρουν ότι στις συμπλοκές στην Κωνσταντινούπολη σκοτώθηκε ο πολιτικός του κόμματος Χάτσι Ζενγκίν.

Η κουρδική πρωτοχρονιά εορτάζεται επίσημα την 21η Μαρτίου και οι τουρκικές Αρχές έχουν κηρύξει παράνομους τους εορτασμούς πλην της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Οι Κούρδοι επέμειναν να διαδηλώσουν την Κυριακή και βίαια επεισόδια ξέσπασαν κυρίως στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσουν το πλήθος που «απάντησε» εκσφενδονίζοντας πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Στην Κωνσταντινούπολη οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας κυνήγησαν διαδηλωτές κατά μήκος κεντρικής λεωφόρου της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας. Οι Αρχές ανέφεραν ότι συνελήφθησαν τουλάχιστον 106 άτομα. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
E.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αρχίσαμε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
E.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αρχίσαμε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ