2012-09-06 10:40:03
Φωτογραφία για Το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του χρόνου αναμένεται κοντά στα 1,5 δισ.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά πως το έλλειμμα του οργανισμού θα χτυπήσει «κόκκινο» και θα φτάσει στο τέλος του έτους στο 1,5 δισ. ευρώ...«Φοβάμαι ότι στο τέλος της διαχείρισης του έτους το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα είναι 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ. Υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις από ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος χθες στη Βουλή.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπουργός τόνισε πως αν και γίνονται προσπάθειες για να μειωθούν οι δαπάνες, οι συνταγογραφήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, σημειώνοντας ότι μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν πάνω από 4 εκατ. συνταγές. Ενδεικτικά μόνο την προηγούμενη Παρασκευή εν όψει της απεργίας των φαρμακοποιών οι συνταγογραφήσεις ξεπέρασαν τις 600.000.

Στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης αναφέρθηκε και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη λέγοντας «πως μόνο για τον Ιούλιο ο ΕΟΠΥΥ επιβαρύνθηκε με ποσό 2 εκ. ευρώ για το μουρουνέλαιο που προμηθεύονταν οι ασφαλισμένοι, ενώ αν ήταν γενόσημο θα κόστιζε 100 ευρώ».


Πάντως, ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε εντολή να αποδοθεί άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ το ποσό των 8 εκ. ευρώ στους 500.000 ασφαλισμένους, το οποίο τους οφείλεται για είδη που προμηθεύτηκαν (αναπηρικά αμαξίδια κ.ά.)

Εν τω μεταξύ, η χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη για τη χρηματοδότηση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, «εργαζόμαστε για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες υγείας και να ανταποκριθούμε στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις σε φαρμακοποιούς, γιατρούς και προμηθευτές».

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Λυκουρέντζο, θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Υγείας, Μάριος Σαλμάς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΣΙΔΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΣΙΔΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ