2012-09-07 00:05:05
Φωτογραφία για Στο τραπέζι η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας
Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις από την Κυπριακή Προεδρία είναι εξαιρετικές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών Karl – Heinz Lambertz και ευχήθηκε... κάθε επιτυχία στο τεράστιο διακύβευμα, που είναι οι δημοσιονομικές προοπτικές.

Ο κ. Lambertz συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για το πώς θα μπορούσαν οι εκπρόσωποι τους στην Επιτροπή Περιφερειών να αναβαθμίσουν τη συνεργασία με τη Σοσιαλιστική Ομάδα προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας Ευρωπαϊκής Ενωσης πιο ισχυρής, πιο αλληλέγγυας που θα προωθεί τη συνοχή και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

«Η επιθυμία και η πρόθεση μας είναι να αναβαθμίσουμε αυτήν τη συνεργασία με τη Σοσιαλιστική Ομάδα στην Επιτροπή Περιφερειών και έχουμε δεσμευτεί να μελετήσουμε το όλο θέμα και πολύ σύντομα θα έχουμε δώσει την απάντηση μας στον Πρόεδρο της Ομάδας, τον κ. Lambertz», πρόσθεσε.Ο κ. Lambertz, ο οποίος μιλούσε μέσω μεταφράστριας, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Κύπρο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι ο πρώτος πολιτικός που συναντά στο νησί.


Ανέφερε ότι ήρθε στην Κύπρο επ' ευκαιρίας της συνεδρίασης του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών που θα πραγματοποιηθεί αύριο, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας.Είπε, επίσης, ότι παρότι έρχεται για πρώτη φορά στο νησί δεν σημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το θέμα της Κύπρου και τα ενδιαφέροντα της Κύπρου, γενικότερα.

Η θέση της Κύπρου, συνέχισε, και το γεγονός ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και για τον ίδιο στα 40 χρόνια της πολιτικής του καριέρας πάντα ήταν και θα παραμείνει ένα θέμα ζωτικής σημασίας. Ανέφερε, παράλληλα, ότι έχει την ευκαιρία στα πλαίσια του ρόλου του στην Επιτροπή Περιφερειών να συναντάται συστηματικά με μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και ιδιαιτέρως με τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, τον κ. Γεωργίου, με τον οποίο έχουν δημιουργήσει δεσμούς συνεργασίας, τους οποίους μπόρεσαν να ενδυναμώσουν στα πλαίσια των Συνόδων της Επιτροπής των Περιφερειών, οι οποίες πάντα έχουν τη σημασία τους για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Πρόσθεσε ότι προσυπογράφει όλα όσα είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ως προς τα βήματα για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αντιπροσώπων του ΑΚΕΛ στην Επιτροπή των Περιφερειών και τη Σοσιαλιστική Ομάδα.Κατά τη συνάντηση, είπε, αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα μπορούσαν να βελτιώσουν αυτή τη συνεργασία και βέβαια θα προχωρήσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Ο κ. Lambertz είπε ότι θα ήθελε να θέσει τη σημερινή συνάντηση, που είναι η πρώτη συνάντηση, στα πλαίσια μιας άλλης μεγάλης πρώτης, που είναι αυτή της κυπριακής Προεδρίας. Η Προεδρία, συνέχισε, για ένα κράτος μέλος θα παραμείνει πάντα ένα τεράστιο διακύβευμα όχι μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και για τις Υπηρεσίες του κράτους που έχει την Προεδρία.

Μέχρι στιγμής, είπε, οι εντυπώσεις από την κυπριακή Προεδρία είναι εξαιρετικές και θα ήθελε να ευχηθεί την ολοκλήρωση της με κάθε επιτυχία. Όπως ανέφερε, υπάρχουν τεράστια διακυβεύματα και εύχεται κάθε επιτυχία στο τεράστιο διακύβευμα, που είναι οι δημοσιονομικές προοπτικές. Οι δημοσιονομικές προοπτικές, συμπλήρωσε, είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014 – 2020. Καταλήγοντας, ο κ. Lambertz είπε ότι ελπίζει ότι οι συζητήσεις, που δεν είναι πάντα εύκολες σε αυτό θέμα, μέχρι το Δεκέμβρη θα έχουν μπει σε ένα πολύ καλό δρόμο.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ