2012-09-07 22:36:04
Φωτογραφία για Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και Τράπεζα αίματος από το Κινήμα Δεν Πληρώνω
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αγωνίζεται 3 χρόνια τώρα για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Ένα από τα σημαντικότερα αυτά αγαθά, ίσως και το πιο σημαντικό

είναι... η υγεία. Το καπιταλιστικό σύστημα, στη βαθειά θανάσιμη αγωνία του, έχει φέρει την καταστροφή σε εκατομμύρια πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια.

Η καταβαράθρωση του τομέα της δημόσιας δωρεάν υγείας αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή των κρατούντων στην κατεύθυνση της διάλυσης κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους. Η αδίστακτη και απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζεται σπέρνει την απελπισία και τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες, ανήμπορες οικονομικά, οικογένειες. Η απάτη με το πεντάευρω στα νοσοκομεία και τα εκατοντάδες ευρώ για παρακλινικές εξετάσεις, κάνουν την πρόσβαση στον ήδη υποβαθμισμένο τομέα της δημόσιας υγείας, αδύνατη.

Στο πλαίσιο του αγώνα για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στα νοσοκομεία για την αποτροπή του κλεισίματός τους (Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ κλπ)
. Επίσης το Κίνημά μας δίνει μεγάλο αγώνα για την διαφύλαξη του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας υγείας με την κατάληψη και συμβολική αναστολή της λειτουργίας των ταμείων των κρατικών Νοσοκομείων (ΚΑΤ, Γενικό κρατικό Νίκαιας, Λαϊκό Νοσοκομείο, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας κλπ).

Η κρίση του συστήματος βαθαίνει και ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα πληθυσμού χάνουν την ικανότητα πρόσβασης στην υγεία και την φαρμακευτική περίθαλψη πεθαίνοντας από νοσήματα που είναι πολύ εύκολο να θεραπευτούν. Καθημερινά, χιλιάδες συνάνθρωποί μας περνούν το κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Μας επιφυλάσσουν ένα νέο Μεσαίωνα. Θα τους το επιτρέψουμε;

Το Κίνημα μας, μετά από απόφαση συνελεύσεων αποφάσισε αμεσοδημοκρατικά, να προχωρήσει στην δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, όπου θα μπορούν να προσέρχονται πολίτες, που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις υπάρχουσες υγειονομικές δομές. Με τον τρόπο αυτό το κίνημά μας προσπαθεί σε αυτή την δύσκολη περίοδο να συνεισφέρει εποικοδομητικά στη δημιουργία κοινωνικών δομών αλληλεγγύης με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αυξημένες ανάγκες του.

Υλοποιώντας την απόφαση αυτή αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου είχε συνάντηση με μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο του ΙΣΑ. Υπήρξε θετική ανταπόκριση στην πρόθεση μας και ακολούθως υποβλήθηκε αίτηση προς το ΔΣ του ΙΣΑ .

Το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης απευθύνεται τόσο σε υγειονομικούς, όσο και σε οποιονδήποτε άλλο εθελοντή θα ήθελε να βοηθήσει. Μόνο με ανιδιοτελή προσφορά και πνεύμα αλληλεγγύης μπορούμε να υψώσουμε φράγμα ώστε να αποκρούσουμε το τσουνάμι που έρχεται να μας καταπνίξει.Οι ακριβείς λεπτομέρειες λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου θα ανακοινωθούν στο site μας (www.kinimadenplirono.gr) αμέσως μόλις τελειώσουν και οι τυπικές διαδικασίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας, όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην προσπάθεια μας για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, στα τηλέφωνα: 6944270606 Βασίλης Παπαδόπουλος, 6947441050 Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Παράλληλα με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, αποφασίσαμε, πάντα μέσα από τις ανοιχτές συνελεύσεις μας που λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά, τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Μια τράπεζα που...καμιά σχέση δεν θα έχει με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες που μας ρουφάνε κυριολεκτικά το αίμα καθημερινά. Μια τράπεζα αλληλεγγύης που θα δίνει αίμα και ζωή σε όλους, ανεξαιρέτως, τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η πρώτη ομαδική εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει την Πέμπτη 13/9/12, στις 11 πμ. Οι αιμοληψίες θα γίνουν σε ένα νοσοκομείο που η κυβέρνηση της τρόικας προσπαθεί να υποβαθμίσει και τελικά να κλείσει όπως και τόσα άλλα: Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.

Η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία. Με τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου νοσοκομείου (και όχι μόνο) έχουμε δώσει πολλούς κοινούς αγώνες, ενάντια στο κλείσιμό του. Με την συμβολική αυτή πράξη λέμε: ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ.Καλούμε όποιον φίλο και συναγωνιστή θέλει να έρθει μαζί μας για να δώσουμε συλλογικά αίμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την Αιμοδοσία τηλεφωνήστε στα: 6932529574 , 6947441050 , 6945931478 ή ελάτε απευθείας στο Νοσοκομείο Πατησίων την ημέρα και ώρα της αιμοδοσίας και ζητείστε να μας βρείτε

kinimadenplirono.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ