2012-09-07 22:34:02
Φωτογραφία για Σαμαράς: Πρέπει να αποδεσμευτεί άμεσα η επόμενη δόση
Στην ανάγκη αποδέσμευσης εγκαίρως της επόμενης δόσης του πακέτου στήριξης επέμεινε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Ε.Ε Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στο Μαξίμου. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε πως έδωσε έμφαση στην έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία.

«Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όρια τους, οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως αυτό σημαίνει «ανάκαμψη της οικονομίας», ενώ χαρακτήρισε «επίμονες» και «επίπονες» τις προσπάθειες της χώρας.

Επίσης, όπως είπε, ενημέρωσε τον κ. Ρομπάι για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων καθώς και πως έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «εκρηκτικές διαστάσεις» της ανεργίας, ειδικά στους νέους.

Ακόμα, συζήτησαν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, για την οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να αναληφθεί δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων και μη από το εξωτερικό, οι οποίες δημιουργούν ένα «κλίμα αβεβαιότητας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», αν και όπως εκτίμησε τελευταία έχει αναστραφεί και ευχαρίστησε τον κ. Ρομπάι για τις δικές του «πάντα προσεκτικές» δηλώσεις.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ