2012-09-12 16:00:10
Φωτογραφία για Το Seat Toledo επιστρέφει δυναμικά
Το πιο σπορ saloon στην κατηγορία τουΗ κομψότητα ενός coupé, η ευελιξία ενός estateΣύγχρονοι TSI κινητήρες στα 1.200 και 1.400 κυβικάΑποδοτικός 1.6 TDI κινητήρας με δύο αποδόσειςΕξαιρετικό value-for-money

Το νέο Toledo έρχεται. Δυναμικά και κομψά σχεδιασμένο σύμφωνα με την μοντέρνα σχεδιαστική γραμμή της SEAT, εξοπλισμένο με υψηλής απόδοσης TSI και TDI κινητήρες, με εξαιρετική πρακτικότητα και άριστη ποιότητα κατασκευής, αυτό το σεντάν αυτοκίνητο διαθέτει την συνταγή της επιτυχίας που χαρακτήρισε τους προκατόχους του. Η SEAT παρήγαγε περισσότερα από 860.000 Toledo από τις δύο πρώτες γενιές – επιτυχία που βασίστηκε στον συνδυασμό της ελκυστικής σχεδίασης με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Η νέα γενιά ακολουθεί την ίδια φόρμουλα: με γενναιόδωρο εσωτερικό χώρο, με άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, το νέο Toledo διαθέτει αυτό που οι πελάτες αναζητούν σε ένα πρακτικό, υψηλής ποιότητας και προσιτό οικονομικά σεντάν για όλη την οικογένεια, που δεν του λείπει ο κομψός σχεδιασμός και η δυναμική οδηγική απόλαυση.


"Το νέο Toledo θα γράψει μία νέα ιστορία επιτυχίας με την ξεκάθαρη ταυτότητα της μάρκας, την υψηλού επιπέδου ποιότητα και το εξαιρετικό value-for-money.", λέει ο Πρόεδρος της SEAT James Muir. "To Toledo συνδυάζει μοναδικά την εντυπωσιακή σχεδίαση με την εκπληκτική πρακτικότητα και την δυναμική οδηγική απόλαυση με την εξαιρετική απόδοση. Έτσι οραματιζόμαστε το τέλειο σεντάν. Και οι πελάτες μας σίγουρα θα πουν πως αυτό είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο σε θαυμάσια τιμή."

Το νέο Toledo θα λανσαριστεί αρχικά στην Ισπανία και την Πορτογαλία στα μέσα Νοεμβρίου του 2012 και στην συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά την διάρκεια του 2013. Στην Ελλάδα αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2013.

Με μήκος 4.48 μέτρα, το νέο Toledo είναι τέσσερα εκατοστά μακρύτερο από τον προκάτοχο του 2004. Σε αντίθεση με το Toledo II, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με ένα συμβατικό χώρο αποσκευών, η νέα γενιά του μοντέλου διαθέτει πίσω μεγάλη πόρτα που ανοίγει διάπλατα. Το συγκριτικά μακρύ μεταξόνιο των 2,602 χιλιοστών (80mm μακρύτερο από το Toledo II) παρέχει μια αίσθηση ευρυχωρίας και άνετο χώρο για πέντε επιβάτες.

"Το νέο Toledo είναι ένα πραγματικό SEAT- ιδανικό για τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής, με τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σύγχρονες τεχνολογίες του Volkswagen Group από την άποψη των κινητήρων και του σασί, θα προσδώσουν οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με εξαιρετική απόδοση και ασφάλεια. Και όσον αφορά την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, το Toledo είναι μεταξύ των καλύτερων μοντέλων στην κατηγορία του", λέει ο Dr. Matthias Rabe, Αντιπρόεδρος Research and Development της SEAT.

Ο σχεδιασμός του νέου Toledo αποτελεί μια συνεχή ανάπτυξη της σχεδιαστικής γραμμής της μάρκας που έχει ήδη παρουσιάσει στα πρωτότυπα μοντέλα IBE, IBX και IBL. Και αυτό αποδεικνύεται στο ότι ένα πεντάθυρο, με συμπαγείς διαστάσεις σεντάν μπορεί συνδυάζει εξαιρετικά τα σπορ χαρακτηριστικά με την αισθητική και την κομψότητα.

Το νέο Toledo διαθέτει ισχυρή εμφάνιση, με καθαρές και ακριβείς επιφάνειες, γραμμές και γωνίες. Τα πλατιά με γωνίες φωτιστικά σώματα αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τρέχοντος σχεδιαστικού DNA της μάρκας. Η μάσκα με την τραπεζοειδή μορφή της, ο μεγάλος αεραγωγός στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, τα φαρδιά πίσω φώτα, προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην εικόνα του αυτοκινήτου.

Οι σχεδιαστές πρόσθεσαν μια έξτρα σημαντική πινελιά στην οροφή του αυτοκινήτου. Μια χαρακτηριστική γραμμή, ένα κομψό τόξο, χαράζει την οροφή έως την κολόνα C η οποία εμφανίζεται ως συνέχεια της πίσω πόρτας. Το πίσω χαμηλό παρμπρίζ δίνει στο νέο Toledo το χαρακτήρα ενός coupé χωρίς να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο την ευελιξία και τη λειτουργικότητα του.

"Το νέο Toledo διαθέτει μια διαχρονική προσωπικότητα. Συνδυάζει κλασικά μοντέρνες γραμμές με έναν διακριτικά σπορ χαρακτήρα και υψηλό επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας. Είναι ένα SEAT ανάμεσα στα σεντάν της κατηγορίας με άριστη σχεδιαστική ποιότητα σε κάθε λεπτομέρεια.", λέει ο Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της SEAT.

Ως ένα εντελώς νέο μοντέλο, το Toledo κάνει χρήση κινητήρων του Volkswagen Group τελευταίας τεχνολογίας. Στην γκάμα του βρίσκουμε τον εξαιρετικά αποδοτικό TSI στα 1.200 και 1.400 κυβικά και τον 1.6 common rail TDI κινητήρα. Ένα 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη DSG κιβώτιο προσφέρεται επίσης σε συνδυασμό με τις πιο ισχυρές εκδόσεις βενζίνης. Οι κινητήρες βενζίνες αποδίδουν από 55Kw (75hp) έως 90Kw (122hp). Η έκδοση Ecomotive με TDI κινητήρα, που αποδίδει 77Kw (105hp) με κινητήρα 1.6lt, προσφέρει επίσης τις καλύτερες στην κατηγορία εκπομπές ρύπων με 104g/km. Κατά την διάρκεια του 2013 η SEAT θα επεκτείνει την σειρά των diesel κινητήρων και με την έκδοση των 66Kw (90hp).

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο της με δυνατότητες πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων για σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία αυτοκινήτων στην Ισπανία. Είναι μέλος του ομίλου Volkswagen και έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγοντας το 75% της παραγωγής της σε 72 χώρες. Η SEAT είναι ηγέτης στην αγορά αυτοκινήτου στην Ισπανία και το 2010 o κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 4,7 δισ. ευρώ με συνολικές πωλήσεις 339.500 οχημάτων.

Στις εγκαταστάσεις της εργάζονται 13.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη - Zona Franca, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα IBIZA και LEON, μεταξύ των άλλων μοντέλων της μάρκας. Ο Όμιλος Volkswagen, στην μονάδα παραγωγής στην Palmela της Πορτογαλίας, κατασκευάζει το SEAT Alhambra.

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, απασχολώντας περισσότερους από 900 μηχανικούς, των οποίων οι αρμοδιότητες αποτελούν την κινητήρια δύναμη της καινοτομίας για την Μάρκα που αποτελεί τον νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R & D στην Ισπανία. Επιπλέον, σύμφωνα με την δέσμευση της για την προστασία του περιβάλλοντος, η SEAT αναλαμβάνει να στηρίζει την κύρια δραστηριότητα της στα βασικά κριτήρια της αειφορίας, δηλαδή την μείωση των εκπομπών CO2, την ενεργειακή απόδοση καθώς και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ