2012-09-12 15:58:03
Φωτογραφία για Ο Δήμος Σαρωνικού υποδέχθηκε και τίμησε  τον Παραολυμπιονίκη Άρη Μακροδημήτρη
από το Γραφείο Τύπου

Τον Παραολυμπιονίκη Άρη Μακροδημήτρη υποδέχθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Σαρωνικού, τον αθλητή από την Παλαιά Φώκαια που κατέκτησε τρία μετάλλια στην κολύμβηση (ένα αργυρό και δύο χάλκινα) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτοικοι του δήμου και συμμαθητές του Άρη, βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο και υποδέχθηκαν τον Έλληνα αθλητή σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια, το επίκεντρο των εκδηλώσεων μεταφέρθηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, όπου σε μια λιτή εκδήλωση ο Δήμαρχος Σαρωνικού και κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και επευφημίες τον Άρη Μακροδημήτρη.

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, φανερά συγκινημένος, μίλησε με θερμά λόγια για τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής, υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο της Ελλάδας, υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο του δήμου μας, αλλά πάνω απ’ όλά υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο στις καρδιές μας
. Τελικά σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να μας προσφέρουν χαμόγελο, συγκίνηση, αισιοδοξία και ελπίδα. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Άρης Μακροδημήτρης».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη και τον προπονητή του Άρη κ. Γιάννη Αλεξάκη, αλλά και τους γονείς του για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που του προσέφεραν για να μπορέσει να πετύχει αυτή τη σπουδαία διάκριση και ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον Παραολυμπιονίκη μας. Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή πλακέτας στον Άρη Μακροδημήτρη.

Στην εκδήλωση στα Καλύβια παραβρέθηκαν: ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου, ο Πρωτοσύγκελος Πατήρ Ιερώθεος Καλογερόπουλος, οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας και Βασίλης Οικονόμου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι Ολυμπιονίκες Πέτρος Γαλακτόπουλος, Λεωνίδας Σαμπάνης και Βαλέριος Λεωνίδης, καθώς και ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών Χρήστος Ιακώβου.

Μετά την ολοκλήρωση της τιμητικής εκδήλωσης στο Δημαρχείο Σαρωνικού, ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης μεταφέρθηκε με πομπή αυτοκινήτων στη γενέτειρά του, την Παλαιά Φώκαια, όπου σε ένα κατάμεστο θέατρο στο λιμάνι της πόλης, οι συμπατριώτες του τον υποδέχθηκαν θερμά με παρατεταμένο χειροκρότημα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Φώκαια, ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Μανώλης Τσαλικίδης καλωσόρισε τον Άρη Μακροδημήτρη στην πόλη του και δήλωσε: «Αυτή η συγκέντρωση δεν έχει προηγούμενο στην Παλαιά Φώκαια. Όπως δεν έχει προηγούμενο αυτό που πέτυχε ο Φωκιανός αθλητής και Παραολυμπιονίκης μας Άρης Μακροδημήτρης. Μαζευτήκαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τον αθλητή με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Παλαιάς Φώκαιας και του Δήμου Σαρωνικού. Μαζευτήκαμε εδώ για να συγχαρούμε, να ευχαριστήσουμε και να δείξουμε λίγη από την ευγνωμοσύνη μας σε ένα δικό μας παιδί που μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών μετείχε στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και κατάφερε να φέρει στην Παλαιά Φώκαια και το Δήμο Σαρωνικού τρία (3) από τα 12 ελληνικά μετάλλια. Άρη σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! Ο κόσμος που γέμισε το θέατρο και τους γύρω χώρους δείχνει πόση ανάγκη έχει να ταυτιστεί με την προσπάθεια και την επιτυχία σου. Είναι καιρός ο Δήμος Σαρωνικού να σταθεί στο πλευρό του Άρη και να βοηθήσει έμπρακτα τις προσπάθειές του». Παράλληλα, συνεχάρη για την μεγάλη αυτή διάκριση τον προπονητή και τους γονείς του Άρη για την πολύτιμη στήριξη που του πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το Δήμαρχο Σαρωνικού, ο οποίος είπε ότι «σήμερα όλοι οι δημότες Σαρωνικού είναι Φωκιανοί και υποδέχονται τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη».

Αμέσως μετά προβλήθηκαν σε βίντεο οι τρεις κούρσες που χάρισαν τα μετάλλια στον Άρη Μακροδημήτρη και η τελετή απονομής ενός από τα μετάλλια που κατέκτησε υπό τις έντονες επευφημίες και το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Με την ολοκλήρωση της προβολής, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Γιώργος Λάμπρου, ο οποίος συνεχάρη με τη σειρά του τον Άρη Μακροδημήτρη για την κατάκτηση των τριών μεταλλίων και ανακοίνωσε την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας να ονομαστεί το Κοινοτικό Γυμναστήριο «ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ».

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο βήμα ο προπονητής και οι γονείς του Άρη, οι οποίοι ιδιαίτερα συγκινημένοι ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή, η πρώην διευθύντρια του Γυμνασίου Αναβύσσου Κατερίνα Μπαξεβανέλη, ο άνθρωπος εκείνος που ώθησε τον Άρη να ασχοληθεί με την κολύμβηση και μετά ο λόγος δόθηκε στο μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς τον Άρη Μακροδημήτρη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τη στήριξή τους και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη Παραολυμπιάδα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Ο Δήμος Σαρωνικού εύχεται στον Άρη Μακροδημήτρη καλή συνέχεια στις προσπάθειές του και δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα του και θα τον στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ