2012-09-12 17:00:12
Φωτογραφία για Εισιτήριο στο 1 ευρώ ζητούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ
Οι εργαζόμενοι στα τρία συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητούν μείωση του εισιτηρίου στο 1 ευρώ και δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους. 

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της σε ό,τι αφορά στις νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, καθώς και σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ. 

Στη διάρκεια κοινής σύσκεψης, τα σωματεία των εργαζομένων στα τρία συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να αντιδράσουν συντονισμένα στο «νέο τσουνάμι» μέτρων, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν σε «σειρά κινητοποιήσεων», οι οποίες θα καθοριστούν την Πέμπτη σε νέα κοινή Γενική Συνέλευση.

 Παράλληλα, οι εργαζόμενοι τάσσονται ενάντια στις νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, που σχεδιάζεται από την αρχή του νέου έτους. Αντίθετα ζητούν: -Μείωση του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, στα επίπεδα του 2009. -Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους. Οι εργαζόμενοι καλούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει τώρα αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα, προχωρώντας στην προκήρυξη γενικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης.
[Newsnow]
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ