2012-09-12 17:00:10
Φωτογραφία για «Ουδεμία ανάμειξη είχα με καταστροφή πάγκων»
Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα της Χρυσής Αυγής, το περασμένο Σάββατο στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προστασία του βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Μακρής τέθηκε, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για τα αδικήματα, που επισύρουν την ποινή της απόταξης.

Ο 44χρονος απέστειλε επιστολή στα ΜΜΕ, στην οποία υποστηρίζει ότι απλώς εκτέλεσε την διατεταγμένη υπηρεσία του, ενώ αρνείται ότι φορούσε μπλούζα του κόμματος, αλλά απλώς μαύρου χρώματος.

Ακολουθεί η επιστολή υπογεγραμμένη από τον Δημήτρη Μακρή:

«Η παρουσία μου στον προεκταθέντα δημόσιο χώρο, δίπλα στον ως άνω Βουλευτή, εντάσσεται στα καθηκοντά μου, ως αστυνομικού φύλαξης αυτού, δυνάμει της διαταγής της υπηρεσίας μου.

Ο τρόπος εκτέλεσης των καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων που τοποθετούνται στη φρουρά πολιτικών προσώπων, και τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους καθορίζονται τόσο από τον Νόμο όσο και από τις ειδικότερες διαταγές των Προϊσταμένων τους, στις οποίες μπορεί ο κάθε πολίτης, πολλώ δε μάλλον ένας υπεύθυνος δημοσιογραφικός φορέας να ανατρέξει.

Κάθε περαιτέρω αναφορά στο πρόσωπό μου, είναι αναληθής, ουδεμία σχέση έχουσα με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, είναι ψευδές ότι φορούσα μπλούζα με διακριτικά οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού. Αντιθέτως έφερα συνηθισμένη πολιτική περιβολή, όπως κάθε άλλος συνάδελφός μου που εκτελεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο.

Ασφαλώς, η προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι δήθεν μια μαύρη κοινή μπλούζα, σαν αυτές που φοριούνται από χιλιάδες συμπολίτες μας, συνδέεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με συμμετοχή (ή πολύ περισσότερο με ένταξη) σε κάποιον πολιτικό φορέα, δεν δύναται να θεμελιωθεί καν στην κοινή λογική.

Εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν συμμετείχα σε οποιαδήποτε ενέργεια εκδίωξης κάποιου πολίτη, μικροπωλητή ή μη, καθώς ούτε την εξουσία ούτε την αρμοδιότητα προς τούτο έχω.

Επιπλέον, δηλώνω την αδυναμία μου να παρακολουθήσω το επιχείρημα - κατηγορία ότι δήθεν συνομίλησα έντονα με πολίτες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σε κάθε περίπτωση δε, είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να επιχειρείται να " δέσει το ρεπορτάζ" με την επίκληση του "αδικήματος" της έντονης συνομιλίας Πολύ περισσότερο ουδεμία ανάμιξη είχα με "καταστροφή πάγκων" και άλλα συναφή, μόνη δε η παρουσία μου στο συγκεκριμένο σημείο, δυνάμει των καθηκόντων που υποχρεούμην να εκτελώ, δεν είναι δυνατόν να παρερμηνεύεται και να διαστρεβλώνεται, προς δημιουργία εντυπώσεων».

Αγρίνιο 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ