2012-09-12 21:44:03
Φωτογραφία για Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος
Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη στα γραφεία της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων... όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι να αξιοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Όπως ανακοίνωσε παράλληλα ο κ. Μηταράκης, μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα έχουν ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για 1.624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος της Ομάδας Μικρών Έργων που συστήθηκε με υπουργική απόφαση, ενώ ταυτόχρονα, έχει δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση οκτώ μεγάλων επενδύσεων.

Ειδικότερα, αντικείμενο της Ομάδας, που εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στην Κοραή είναι ο διοικητικός έλεγχος των μικρών έργων, με στόχο την ταχύτερη αποπληρωμή των επιχορηγήσεων στους επενδυτές
. Ο έλεγχος θα γίνει με βάσει τις διατάξει του Π.Δ. 33/2011 ( ΦΕΚ 83/Α/14-04-2011) και τις αντίστοιχες αποφάσεις Διοικητικού Ελέγχου. Η διενέργεια των παραπάνω ελέγχων θα γίνει με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος, το οποίο οδηγεί στην άμεση κατάρτιση της έκθεσης ελέγχου και την ταχύτατη κατάρτιση του εισηγητικού σημειώματος και των αποφάσεων ολοκλήρωσης

«Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το υπουργείο κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ξεμπλοκάροντας επενδύσεις που για καιρό στοιβάζονταν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης. Η σύσταση της Ομάδας Ελέγχου Μικρών έργων σε συνδυασμό με την χρήση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, πρόσθεσε, «θα μας επιτρέψει να ξεμπλοκάρουμε 1.624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και να τις χρηματοδοτήσουμε μέχρι το τέλος του έτους με 274 εκατ. ευρώ». Επιδίωξη του υπουργείου, όπως είπε, είναι η ολοκλήρωση και η αποπληρωμή του συνόλου των έως σήμερα εκκρεμών αιτημάτων μέχρι το τέλος του έτους.

Ο υφυπουργός σημείωσε τέλος ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση όλων των μεγάλων επενδύσεων, άνω των 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πάνε στη Βουλή για κύρωση. Πρόκειται για οκτώ μεγάλα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ