2012-09-12 22:20:16
Φωτογραφία για Βενιζέλος - Κουβέλης: Για μας δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο...!!!
ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙΕπί δύο και πλέον ώρες συζήτησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, σε μια νέα προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει και στις απαιτήσεις της τρόικας.

Η σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε περίπου 10 λεπτά πριν τις 10 το βράδυ, με πρώτο να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η συζήτηση και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» είπε ο Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις και ενδεχομένως να χρειαστεί και μια νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων για να «κλειδώσει» το πακέτο, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Είναι σαφές», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «ότι η τρόικα και οι ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να αντιληφθούν ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια κοινωνία που διαλύεται». «Εμμένω σε όσα έχω πει» είπε ο κ.Κουβέλης και επανέλαβε την αντίθεσή του στις απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, «πολύ περισσότερο όταν οι εισηγούμενες συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες απ' όσες έχουν ζητηθεί αρχικά» όπως ανέφερε.


Ως προς τις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν μπορούν, τα όσα φέρεται να ζητά η τρόικα, «να εφαρμοστούν περαιτέρω στα ήδη αποσαρθρωμένα εργασιακά δικαιώματα».

Από την πλευρά του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δικές του δηλώσεις επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν «για εμάς δεν τίθεται θέμα απολύσεων», χαρακτήρισε δεδομένη την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις της τρόικας για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων τόνισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές εργασιακών σχέσεων οι οποίες δεν ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή / ΕΘΝΟΣ
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ