2012-09-12 23:14:05
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Καρκινοπαθείς δεν παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν μπορούν να τα αγοράσουν
Στο σημείο να μην παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν, έχουν φτάσει οι καρκινοπαθείς, ενώ στα νοσοκομεία χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς αναβάλλονται λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», Ροδούλα Τσαλουσίδου.

Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου επισκέφτηκαν σήμερα τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη και εξέθεσαν στον διευθυντή Κωνσταντίνο Δαλαμπούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς και λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών στα νοσοκομεία.

«Τα φάρμακα των καρκινοπαθών μπορεί να στοιχίζουν από 80 έως 4000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν ασθενείς που τα αγόρασαν και δεν τους έχει καταβληθεί η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο. Λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Από την άλλη λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών την περασμένη εβδομάδα στο Θεαγένειο από τις 10 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν μόνο 5» τόνισε η κ. Τσαλουσίδου.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ